Vágólapra másolva!
A francia Arras felett aratott hazai győzelemmel kezdte meg szereplését szerdán az Uniqa-Euroleasing Sopron a női kosárlabda Euroligában.

Euroliga, 1. forduló, B csoport:
Uniqa-Euroleasing Sopron - Arras (francia) 56-52 (12-11, 12-18, 16-8, 16-15)
a magyar csapat legjobb dobói: Johnson 16, Milovanovic 11, Zavecz 9

Sok hibával kezdtek a csapatok, a 2009-ben Euroliga-negyedik Sopron azonban minimális előnnyel zárta az első negyedet. A magyar bajnoki ezüstérmes a folytatásban sem igazán találta a ritmust, amit ki is használt a francia rivális, és a nagyszünetre átvette a vezetést.

Székely Norbert együttese egészen a harmadik játékrész végéig hátrányban volt, akkor azonban egy 10-0-ás rohamnak köszönhetően hárompontos előnnyel vághatott neki a negyedik negyednek.

A záró felvonásra is megmaradt a csapatok pocsék dobóteljesítménye, a két év moszkvai légióskodás után Sopronba visszatért szerb Jelena Milovanovic azonban a legjobbkor talált a gyűrűbe, ezzel lendületet adott csapatának.

Nem tudott komoly előnyt szerezni a magyar csapat, de végül szoros küzdelemben megnyerte a találkozót. Ehhez kellett a WNBA-ben idén bemutatkozott amerikai Shenise Johnson fantasztikus triplája a meccs végén.

A soproniak egy hét múlva Kassán játszanak a szlovák Kosicével.