Vágólapra másolva!
A Pick Szeged férfikézilabda-csapatának vezetői elnézést kérnek az MKB Veszprém elleni vasárnapi rangadón kihelyezett, Nagy Lászlót sértő feliratok miatt, egyúttal elhatárolódnak a transzparenseket kihelyezőktől, valamint szeretnék, ha az utóbbi időben kialakult jó kapcsolat megmaradna a két csapat között.

A Szeged levelét az MKB Veszprém honlapján hozta nyilvánosságra. Ebben a szegediek kiemelik, hogy sajnálattal olvasták Kálomista Gábor nyilatkozatát, amelyben a szurkolók által kifeszített molinó (Szíven szúrt város) szövegét kifogásolta.

A veszprémi társelnök egyik rendezője és producere volt a Szíven szúrt ország című, a veszprémiek román beállósának, Marian Cozmának meggyilkolásáról szóló filmek. A transzparensen a szegedi nevelésű Nagy László kezében kést tartott. Kálomista szerint a drapéria gyűlöletkeltő és gyomorforgató volt, mert egyenlőségjelet tett Cozma gyilkosai és Nagy László közé.

"A szegedi csapat - bár elhatárolódik a molinót kihelyezőktől - elnézést kér, ha ezzel a szurkolók bárkit is megsértettek a veszprémi egyesületből, annak szurkolótáborából, szimpatizánsaiból" - áll a levélben. "A Pick Kézilabda Zrt. szigorítani fog a drapériák kihelyezésén, és arra törekszik, hogy hasonló eset ne forduljon elő."

A Pick Szeged közönsége többször állt a veszprémi tábor mellé, erre volt példa a Cozma gyilkosságban hozott ítélet után közös molinó kihelyezését a Veszprém Arénában.

"Továbbra is az a célunk, hogy az elmúlt másfél év alatt kialakított jó viszony megmaradjon a két klub között, és elkerüljük a jövőben az ilyen jellegű problémákat." - áll a közleményben.

A mérkőzés előtt egy másik transzparenst (Grande László! Szorított a spanyolcsizma, lecseréltem Navracsics-papucsra) is kifeszítettek a szegedi szurkolók. (Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Veszprém fideszes országgyűlési képviselője.)

A hazaiak 31-24-es sikerével zárult összecsapáson először játszott Szegeden, Veszprém-mezben a Barcelonából hazatért, és az elmúlt ötven év legjobb szegedi kézilabdázójának választott Nagy. A kézilabda szövetség a kihelyezett molinók miatt vizsgálatot rendelt el, amelyet az etikai és fegyelmi albizottság folytat le.