Vágólapra másolva!

A férfiröplabda-válogatott sem fogott szettet az Eb-selejtezőn

A magyar nőiröplabda-válogatott három sima szettben kikapott a házigazda bolgár csapattól az Európa-bajnoki selejtezősorozat Várnában zajló tornájának szombati második fordulójában.

"Jobban játszottunk ma, mint tegnap a csehek elleni mérkőzésen - nyilatkozta Németh Lajos szövetségi kapitány. - Ha a lányok holnap is így teljesítenek, azt gondolom, meg tudjuk verni Lettország csapatát. Sajnos rövid volt a felkészülés és több nagyon jó játékos nincs itt a válogatottban, ami meg is látszott, hiszen a lélektani fordulópontoknál nem tudtunk eredményesek lenni.

Érezhető még, hogy a lányok nincsenek teljesen összeszokva, de látom a fejlődést és napról napra jobban játszanak. A küzdéssel és a hajtással nincs probléma, az egész válogatott odatette magát a bolgárok ellen, sajnos ez nem mutatkozik meg az eredményben, több volt ebben a meccsben. Harmincnégy ki nem kényszerített hibával egy ilyen szintű csapatot nem lehet legyőzni. De még egyszer hangsúlyoznám, ha holnap sikerül így játszani, borsot törhetünk a lettek orra alá."

eredmények (az európai szövetség honlapja alapján), F csoport, 1. torna (Várna), 2. forduló:
Bulgária - Magyarország 3-0 (13, 18, 16)

A csoport másik mérkőzésén:
Csehország - Lettország 3-0 (15, 20, 11)

A csoport állása: 1. Csehország és Bulgária 6-6 pont, 3. Lettország és Magyarország 0-0

A további program:
vasárnap:
Magyarország - Lettország 14.30
Csehország - Bulgária 17 ó

A négy csapat a jövő héten, Budaörsön is összecsap egymással, s a két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott kijut a jövő évi Eb-re, míg a második pótselejtezőt játszhat.

A férfiválogatott három szettben kikapott a francia csapattól az Európa-bajnoki selejtezősorozat Szegeden zajló tornájának szombati harmadik fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll a csoportjában.

"Fárasztó három napon vagyunk túl, főleg pszichikailag - nyilatkozott Kelemen István szövetségi kapitány. - Hiába vesszük fel fizikailag a versenyt vetélytársainkkal, fejben és tudásban még alattuk vagyunk. Hadd tegyem hozzá, a sportág korlátozott hazai lehetőségei folytán alighanem a mi válogatottunk készülhetett a legkevesebbet az Eb-selejtezőre. Ez nem a legerősebb magyar válogatott volt, miután a legjobbjaink közül sokakat nem tudtunk hazahozni erre a két tornára. Csak dicsérhetem azokat a fiúkat, akik vállalták és végigcsinálták."

eredmények, F csoport, 1. torna (Szeged), 3. forduló:
Franciaország - Magyarország 3-0 (20, 15, 16)

A csoport másik mérkőzésén:
Lettország - Spanyolország 3-2 (18, -20, -22, 18, 8)

pénteken játszották:
Spanyolország - Magyarország 3-1 (17, -23, 16, 18)
Franciaország - Lettország 3-1 (18, -19, 18, 22)

csütörtökön játszották:
Lettország - Magyarország 3-1 (19, -18, 19, 19)
Franciaország - Spanyolország 3-1 (18, 14, -17, 26)

A csoport állása: 1. Franciaország 9 pont, 2. Lettország 6, 3. Spanyolország 3, 4. Magyarország 0

A négy csapat a jövő héten, Rigában is összecsap, és a két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott kijut a jövő évi Eb-re, míg a második pótselejtezőt játszhat.