Vágólapra másolva!
A következő idényben számítanának Hetényi Zoltánra az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Nashville Predators tartalékcsapatánál, az Amerikai Hokiligában (AHL) érdekelt Milwaukee Admiralsnél.

A magyar kapus egy hetet töltött a Nashville-i fiatalok fejlesztőtáborában, és azt mondta, maximálisan elégedettek voltak a teljesítményével és a hozzáállásával. Hetényi azt mondta, Finnországban nyújtott teljesítménye alapján figyeltek fel rá.

"Jelenleg érvényes szerződés köt a Jokerit Helsinkihez, és most azt próbálják meg elérni a Nashville, illetve a Milwaukee vezetői, hogy a következő szezonban az Admiralsnál védhessek. Nagy lehetőség lenne ez a számomra, persze akkor sem lennék csalódott, ha maradnék a Jokeritnél, mert ott is sokat fejődtem" - mondta a 24 éves kapus.

Azt mondta, hogy arra alig van remény, hogy a Predatorsnál védhessen ősszel, hiszen ott két sztárkapus véd, a finn Pekka Rinne és a kanadai Chris Mason, de a tartalékok között már bevethető lenne. "A védéshez lényeges testméreteimet lemérték. Ha ide jöhetnék védeni, speciális, már-már lábra öntött korcsolyát és lábvédőt, valamint névre szóló mellvédőt, kesztyűt kapnék. Ezenkívül több előadáson is részt vettünk, és voltunk kórházban is, súlyosan beteg gyerekeknek vittünk ajándékot. Sajnos csak egy hétig tartott a tábor, de ennek is minden percét élveztem" - tette hozzá Hetényi. A kapus a következő csaknem két hétben nyaral, és július végén jelentkezik a Jokeritnél.