Vágólapra másolva!
Alex Lloyd, az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő San Antonio Spurs egyik segédedzője várhatóan július 17-én négy hétre Magyarországra érkezik, hogy itt segítse Hanga Ádám, valamint a magyar válogatott felkészülését az Európa-bajnoki selejtezőkre, jelentette be Lóránt András, Hanga menedzsere.

A liga egyik legjobb csapata által a tavalyi játékosbörzén (draft) kiválasztott 23 éves kosaras elmondta: San Antonióban elsősorban az egy az egy, illetve a három a három elleni játékot gyakoroltatták vele.

"Heti két edzésünk volt, s a délutáni gyakorlások elsősorban arról szóltak, hogy a dobásomat egy kicsit megváltoztassák, mivel fontosnak tartják, hogy minél magasabbról engedjem el a labdát, mert ezáltal magasabb játékos leszek, ami az NBA-ben nagyon lényeges" - fogalmazott Hanga.

Hozzátette, hogy a tavalyi négy, San Antonióban töltött nap gyorsan elrepült, most viszont tizenegy napot tartózkodott kint, ráadásul spanyol erőnléti edzője is vele volt, ezért egy kicsit otthonosabban érezte magát.

"A Spurs egy spanyol erőnléti edzőt is kirepített Amerikába. Ez egyértelműen jelzi, hogy San Antonióban komolyan veszik a dolgokat" - mondta Lóránt. "Alex Lloyd ugyancsak az amerikai klub költségén jön majd Magyarországra, s Rátgéber László mellett nemcsak Ádámmal foglalkozik majd, hanem az egész válogatott munkáját segíti."

A menedzser elárulta: bár Hanga iránt több olyan orosz és török klub is érdeklődik, melyeknél akár jelenlegi fizetése négy-ötszörösét is kereshetné, jövőjét továbbra is az Európa legerősebb bajnokságában szereplő spanyol Manresában képzelik el.

"Az a célunk, hogy Ádám továbbra is ütemesen fejlődjön, s ez jelenleg szakmailag és emberileg is Spanyolországban biztosított a leginkább. Hosszú távon természetesen azt szeretnénk, hogy egyszer majd NBA-játékos legyen belőle" - tette hozzá a menedzser, aki azért arról is beszélt, hogy a spanyol gazdaság válsága erősen kihat az ottani kosárlabdára, s emiatt bizony a klubok többsége most a túlélésért küzd.