Vágólapra másolva!
A Barcelona hivatalos honlapján jelentette be, hogy nem tudott megegyezni az MKB Veszprémmel Nagy László eladásáról, így a magyar kézilabdázó a spanyol klubnál marad.

A klub honlapja úgy fogalmaz, a Barcánál 2013-ig érvényes szerződéssel bíró átlövőért a magyar klub olyan ajánlatot tett, amely nem felelt meg a klasszis valódi értékének. "A világ legjobb jobbátlövőjének a kivásárlási ára 3 millió euró" - áll a közleményben.

Forrás: MTI/Nagy Lajos

A honlap szerint Nagy László arról értesítette a Barcelonát, hogy a 2013/2014-es idényről megegyezett a Veszprémmel, a most következő idényben azonban a Barcelona játékosa marad.

Enric Masip technikai igazgató korábban úgy nyilatkozott, hogy a Veszprém mindössze 75 ezer eurós ajánlatot tett a játékosért, amit a barcelonai sportvezető nevetségesnek minősített.

A Barcelona május elején jelentette be, hogy Nagy László távozik a csapattól, és a Veszprémben folytatja pályafutását, miután nem tudtak vele megegyezni 2013-ban lejáró szerződése meghosszabbításáról. Bár azt a kérdést eddig senki sem válaszolta meg egyértelműen, hogy kitölti-e a szerződését, vagy már a nyáron csatlakozik a Veszprémhez, a szurkolók a Barca utolsó bajnokiján gyakorlatilag elbúcsúztak Nagytól, a Veszprém új edzője, Antonio Carlos Ortega pedig május végén azt mondta, hogy kitűnően halad a játékos átigazolása.

Nagy ráaádásul pár nappal a Barcelona bejelentése után visszatért a magyar válogatottba is, amelyben különböző indokokra hivatkozva közel három évig nem játszott. Korábban állítólag tárgyalt arról is, hogy spanyol válogatott lesz, kezdeményezte is a honosítását, de hiába kapta volna meg, végül mégsem vette fel a spanyol állampolgárságot.

Nagy tizenkét éve játszik a Barcelonában, amelynek ő az első külföldi csapatkapitánya. Spanyol lapértesülések szerint a Veszprémben 800 ezer eurót keres majd, ami majdnem a duplája lenne barcelonai fizetésének.