Vágólapra másolva!
A júliusi határidőre nem érkezett meg az MKB Veszprém újabb ajánlata Nagy Lászlóért, ezért a Barcelona közleményben jelezte, hogy a magyar válogatott kézilabdázó marad a csapatnál. A klub egyik alkalmazottja az [origo]-nak azt mondta, tudják, hogy engedniük kell a hárommillió eurós kivásárlási árból, de a magyar csapatnak is rugalmasabbnak kell lennie. Ha nem lesz üzlet, akkor lehet, hogy az egész hercehurca elölről kezdődik.

Bár a Barcelona kézilabdacsapata a klub honlapján hétfőn bejelentette, hogy Nagy László nem igazol az MKB Veszprémbe, és marad Spanyolországban, az [origo] információi szerint a katalánok nem zárkóznak el a további tárgyalásoktól. A klub egy, a neve elhallgatását kérő alkalmazottja kérdésünkre azt mondta, hogy a két klub utoljára június közepén tárgyalt, akkor a spanyolok július közepéig adtak határidőt a magyar bajnoknak, hogy emelje az összeget. A veszprémiektől azonban nem érkezett újabb ajánlat, ezt a spanyolok úgy vették, hogy Nagy marad náluk.

A Nagyhoz hasonló klasszisok egymillió euróba kerülnek

"Ha a Veszprém mégis úgy dönt, hogy szeretne még tárgyalni, akkor állunk elébe, de az általuk ajánlott utolsó összeg irreálisan alacsony" - mondta a klub alkalmazottja, aki szerint a sajtóban megjelent 75 ezer eurós veszprémi ajánlat többé-kevésbé fedi a valóságot. Nagy László kivásárlási ára hárommillió euró, de a Barcelona kevesebbért is elengedné, főleg azért, mert jövőre lejár a szerződése, és akkor ingyen távozhatna.

"Nagy László a világ három legjobb jobbátlövője között van, egy ilyen játékos pedig sokba kerül. A hárommillió euró talán egy kicsit sok is érte, olyan, hozzá hasonló klasszisokat, mint Daniel Narcisse-t vagy Nikola Karabaticot egymillió euróért lehet megvenni. Szóval valószínűleg engednünk kell, de a Veszprémnek is jobb ajánlatot kell tennie" - mondta a klub munkatársa.

Semmi sem változik, ha marad

Szerinte nem lesz rossz hatással Nagy Lászlóra és a Barcelonára, ha a magyar kézilabdázó úgy marad a klubnál, hogy közben máshol szeretne játszani, és egy év múlva biztosan távozik. "Nagy László már kivívta a klub, a csapat és a szurkolók tiszteletét, ezen semmi nem változtat. Amikor az idén megnyertük a bajnokságot, ugyanúgy ünnepelt vele mindenki, mint évekkel ezelőtt, pedig úgy volt, hogy biztosan elhagyja a csapatot. Mi elfogadjuk, hogy máshol akar játszani, a szurkolók is elfogadják ezt, de ha úgy hozza a sors, hogy mégis marad, biztos vagyok benne, hogy minden ugyanúgy fog menni, ahogy eddig."

Nagy László a barcelonai kézicsapat történetének első külföldi csapatkapitánya, ám arról egyelőre semmit nem lehet tudni, hogy adott esetben megtarthatja-e karszalagot, ugyanis csak augusztus 20-a, a végleges keret kialakítása után választanak kapitányt a Barcelonánál.

Veszprémben nem keresnek másik jobbátlövőt

Az MKB Veszprém részéről Hunyadfalvi Ákos társadalmi elnök óvatosan fogalmazott, amikor a magyar bajnok álláspontjáról kérdeztük. "Nem értek véget a tárgyalások, abban egyeztünk meg a Barcelona vezetőivel, hogy ők most elmennek szabadságra, és az olimpia után folytatjuk a megbeszéléseket, addig nem tudok semmi konkrétumot mondani."

A folyamatban lévő tárgyalásra hivatkozva Hunyadfalvi nem kívánta kommentálni azt az értesülést, hogy 75 ezer eurót ajánlottak volna Nagy Lászlóért, mint ahogy arra sem adott választ, hogy van-e egy bizonyos összeghatár, amely fölé semmi esetben sem megy a Veszprém.

Forrás: Fabók Bálint [origo]

Ha mégis csak jövőre érkezne Nagy, akkor nem biztos, hogy hasonló feltételekkel kötnének vele szerződést (spanyol lapértesülés szerint Veszprémben évi 800 ezer eurót ajánlottak neki). "Az egy teljesen új helyzet lenne, ami új tárgyalást vonna maga után" - jelentette ki Hunyadfalvi. "Én azonban úgy gondolom, hogy meg fogunk tudni állapodni a Barcelonával, ezért sem keresünk például másik jobbátlövőt a következő szezonra."

Nagy László az MTI-nek röviden nyilatkozott, e szerint most semmi sem érdekli, csak az olimpiai felkészülés, és az ügyével a két érintett klub foglalkozik.