Vágólapra másolva!
Magyar jégkorongcsapat indul Európa legerősebb, egyben a világ második legszínvonalasabb juniorbajnokságában, az orosz bázisú nyílt U20-as versenysorozatban, írja a Jegkorong.blog.hu portál.

A Patriot Budapest a tervek szerint a két osztályra bontott MHL felső házában, az A csoportban versenyezhetne, otthona a Jégpalota lenne, ott fogadhatná a legjobb orosz csapatokat. A cseh, szlovák és magyar fiatalokra épülő együttes nagyjából 70 mérkőzést játszana a szezonban.

Az MHL két csoportja a 2012/13-as szezonban közel 60 csapatból áll majd. Moszkvai források szerint a felsőházat 32-ről 34 csapatosra bővítik, és két tizenhetes csoportra bontják a mezőnyt területi alapon. A magyar csapat a nyugati csoporthoz tartozik majd, az ellenfelek a legnagyobb moszkvai és szentpétervári MHL-es csapatok mellett elsősorban a cseh, a lett, a kazah és a fehérorosz egyesületek lesznek, írja a Jegkorong.blog.hu portál.

A magyar csapat vezetőedzője a Slavia Praha korábbi utánpótlásedzője, a cseh Petr Novak lesz, őt a szlovák Igor Tóth segíti majd.