Vágólapra másolva!
Amerikai kosarast szerződtetett az élvonalban szereplő DKSK-Miskolc, a 23 éves Lenita Sanford előreláthatólag szeptember elején csatlakozik a felkészülést augusztus 6-án megkezdő együtteshez.

"Lenita leigazolásával sikerült egy magasabb szintre lépnünk, korosztályának egyik legtehetségesebb játékosát tudtuk Miskolcra csábítani, aki teljes mértékben beleillik a hosszú távú elképzeléseinkbe" - mondta Szabó Tamás klubelnök. "Minden téren nagyon sokat várunk tőle, kiváló védekezésével és hatékony támadójátékával reményeink szerint sok örömteli pillanatot fog okozni a szurkolóinknak."

A Los Angeles-i centert már középiskolásként az Egyesült Államok egyik legígéretesebb játékosának tartották, a 2007-es McDonald's All American gálán együtt szerepelt többek között Maya Moore-ral, az amerikai válogatott és a WNBA-bajnok Minnesota Lynx egyik legnagyobb csillagával is. Egyetemi tanulmányait a University of Nevada Las Vegasban fejezte be, ahol az idén beválasztották főcsoportjának legjobb ötösébe, négy alkalommal pedig elnyerte a hét legjobb játékosának járó elismerést is. A játékos szavait idézve a klubelnök elmondta: Sanford nagyon várja, hogy egy győzelemre éhes, keményen küzdő társaság tagja lehessen, és bízik abban, hogy gyorsan be tud illeszkedni a csapatba.