Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását a svéd Nicklas Lidström, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) történetének egyik legjobb és legeredményesebb védője.

A Detroit Red Wings 42 éves játékosa csütörtökön sajtótájékoztatón közölte, hogy befejezi a pályafutását: "Egy ponton az idő mindenkit utolér. Az elmúlt három évben minden szezont követően felmértem, hogy képes vagyok-e játszani még egy idényt. Sajnos most fájdalmasan nyilvánvaló volt számomra, hogy sem erőm, sem energiám nincs ahhoz, hogy folytassam a játékot."

A 12-szeres All Star-válogatott Lidström egész karrierjét a michigani alakulatnál töltötte, a Detroit még 1989-ben, az 53. helyen választotta ki az amatőr játékosbörzén (draft). Azóta a svéd klasszis 1564 mérkőzésen lépett jégre, s ezeken 264 gólt szerzett és 1142 gólpasszt adott.

Lidström - aki a svéd válogatottal olimpián és világbajnokságon is diadalmaskodott - csapatával négyszer nyerte meg a Stanley-kupát, hétszer érdemelte ki a legjobb védőnek járó Norris Trophyt, 2008-ban pedig első európaiként elnyerte a rájátszás legértékesebb játékosát illető Conn Smythe Trophyt.