Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) csütörtöki döntése értelmében Magyarország, azon belül a Papp László Budapest Sportaréna lesz a házigazdája a 2013. április 14. és 20. között esedékes felnőtt divízió I/A-csoportos jégkorong-világbajnokság mérkőzéseinek.

A magyar csapatnak a mostani A csoportos vébé két kiesője, Kazahsztán, Olaszország, a szlovéniai divízió I/A-s vébén szerepelt Japán és Nagy-Britannia, valamint a feljutó Dél-Korea lesz az ellenfele a tornán.

Az első két helyezett feljut a legjobbakat tömörítő A csoportba, míg az utolsó helyezett kiesik a divízió I/B-be.

A Magyar Jégkorong Szövetség nem mindennapi sportdiplomáciai bravúrt ért el a rendezés elnyerésével, hiszen így 2011 után ismét hazánkba látogatnak a sportág közvetlen élvonala alatt elhelyezkedő együttesek. Magyarország eddig négy divízió I-es vb-t rendezett: 2002-ben Székesfehérvár és Dunaújváros közösen, 2003-ban és 2011-ben Budapest, 2005-ben pedig Debrecen volt a házigazda.

A magyar pályázati anyag - benne a kampányfilmmel és az esemény logojával - elsöprő sikert aratott Helsinkiben, ennek köszönhetően már az eredetileg kiírt döntés előtt egy nappal, csütörtökön Magyarországnak ítélték a rendezést.

A magyar pályázat kampányvideója: