Vágólapra másolva!
A Siófok nőikézilabda-csapatától Győrbe igazol a balszélső Szepesi Ivett és a válogatott kapus Herr Orsolya - tájékoztatott a csapat hivatalos honlapján Fodor János siófoki klubtulajdonos. A Siófok válogatott kapussal pótolja Herr Orsolyát, Veszprémből Kiss Éva érkezik.

A klub tulajdonosa, Fodor János a siófoki csapat szurkolói ankétján elmondta: nagy tettnek tartja az együttes felsőházba jutását, egyúttal tájékoztatta a szurkolókat a klub körül változásokról.

"A távozókat két csoportba érdemes osztani. Vannak játékosok, akik saját elhatározásukból távoznak tőlünk, illetve olyan játékosok is akadnak, akik valamilyen okból nem illenek bele a klub jövőképébe, így megválunk tőlük. Előbbi kategóriába tartozik Herr Orsolya és Szepesi Ivett, akik Győrben folytatják pályafutásukat" - fogalmazott Fodor János. Hozzátette: hiába tartja mindkét játékost értékesnek, a Győrtől olyan ajánlatot kaptak, amivel a Siófok nem tud versenyezni.

"Herr Orsolya szerződésében volt egy olyan opció, hogy amennyiben április 15-ig írásban jelzi szándékát, szabadon távozhat, ezt megtette, így értelemszerűen nem gördítünk akadályt a távozása elé" - folytatta a klubtulajdonos.

Lajtos Nóra is elhagyja a Siófokot, aki Fodor szerint a DVSC-Fórum elleni mérkőzés után jelezte, hogy a következő szezontól Debrecenben kívánja folytatni pályafutását.

A klub Bloj Teodora Adrianától, Karoline Helena De Souzától és Kovács Adrienntől is megválik, míg Kiss Olivia nem tudott megegyezni a siófokiakkal, ezért ő sem marad. Laczkó Roxánát, Mikó Grétát és Takács Dórát kölcsönadja a csapat.

Veszprémből a válogatott kapus, Kiss Éva érkezik, akinek a cseréje a Békéscsabáról leigazolt Futaki Hajnalka lesz.

"Szintén Veszprémből érkezik hozzánk beállós posztra Szabadfi Ágnes, Dunaújvárosból pedig a balátlövő Léránt Vivien, akik szintén két évre kötelezik el magukat. Fontos megjegyezni, hogy két évvel meghosszabbítottuk Szalai Babett, illetve Varga Nikolett szerződését" - mondta el a szurkolói ankéton Fodor János.

Arról is beszélt, hogy ha a siófoki létesítmény nem kap nemzetközi licencet, akkor minden bizonnyal a 2500 férőhelyes kaposvári városi sportcsarnokban rendezi a Siófok a nemzetközi mérkőzéseit.