Vágólapra másolva!
Szándéknyilatkozatban fejezte ki együttműködési hajlandóságát a Veszprém Barabás KC és a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapatának elnöke, így a 2012-13-as szezonban mégis elindul az élvonalban a veszprémi klub, a keret pedig az ETO NB I/B-s utánpótláscsapatából áll össze.

A veszprémi klub, amely jelenleg az 5-8. helyért játszik a bajnokságban, korábban jelezte, anyagi nehézségekkel küzd, és így nem vállalhatja a jövő évi indulást.

A megoldást a Győri Audi ETO-val való együttműködés jelenti, ennek értelmében a másodosztályban éllovas győri utánpótláscsapat játékosai Veszprémbe szerződnek, így a fiatal játékosok az élvonalban fejlődhetnek tovább.

"Klubunk számára óriási jelentőségű ez az áthidaló megoldás, amellyel megőrizhetjük 2009-ben megszerzett első osztályú kvótánkat. A fiatal győri csapat megérett az NB I-es szereplésre, így a jövő szezontól méltó módon tudja képviselni a Veszprém jelenlegi státuszát az első osztályban" - jelentette ki Barabás Árpád, a veszprémi klub elnöke.

"A Győri Audi ETO-nál legfontosabb céljaink között szerepel, hogy a magyar utánpótlás-válogatottak gerincét adó NB I/B-s csapatunknak biztosítsuk a fejlődésükhöz szükséges első osztályú megmérettetést. Úgy gondolom, ezzel az együttműködéssel a veszprémi és a győri klub a hazai női kézilabda jövője szempontjából is előremutató döntést hozott" - emelte ki Kelecsényi Ernő, a Győr elnöke.