Vágólapra másolva!
Április 30-án a szerb államfő jelenlétében, a szerb és a magyar férfi vízilabda-válogatott gálameccsével avatják fel a magyar határtól tíz kilométerre fekvő Szabadka új uszodáját - adta hírül hétfőn a Kemény Dénes irányította nemzeti együttes hivatalos honlapja.

"A városban hosszú-hosszú évek óta tervezték egy új uszoda megépítését" - idézte a magyar válogatott honlapja Dejan Udovicic szerb szövetségi kapitányt, akinek megbízását a napokban hosszabbították meg 2016-ig. "Azt gondolták, hogy az átadó-ünnepségnek méltó színvonalat ad, ha a szerb vízilabda-válogatott avatja fel. Ehhez méltó ellenfelet kellett keresnünk, figyelembe véve, hogy nagyon sok magyar él Szabadkán, nem volt nehéz választani. Emellett beszéltem Kemény Dénessel, és abban maradtunk, hogy ez az alkalom kiváló felkészülési lehetőség lehet mindkét válogatott számára. Természetesen sűrű a válogatott játékosok programja, sokaknak még tart akkor a klubszezon, ezért abban maradtunk, a megszokottól eltérően csak kétnegyedes lesz a mérkőzés, hogy kíméljük a játékosainkat. A szabályok a megszokottak lesznek."

"Dejan szóban már a januári, eindhoveni Eb-n felvetette ennek a programnak a lehetőségét, és bár még nem volt konkrét időpont, már akkor kezet fogtunk a dologra" - mondta Kemény Dénes. "Úgy gondolom, ez mindenképpen nagy megtiszteltetés, az pedig külön szép gesztus a szerb válogatott és szövetségi kapitánya, Dejan Udovicic részéről, hogy figyelembe vették a Szabadkán élő magyar ajkú lakosság nagy arányát, tehát nem csak azt nézték, hogy így az Európa-bajnok játszik az olimpiai bajnokkal, hanem azt is, hogy a két csapat megfelel a városi lakosság összetételének."