Vágólapra másolva!
Pénteken hazai pályán 35-31-es vereséget szenvedett a Tatabánya férfikézilabda-csapata a Pécs ellen az alapszakasz utolsó fordulójában, így lemaradt az elődöntőről. A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke Vetési Iván egy nappal később vizsgálatot rendelt el. A Tatabánya társadalmi elnöke, Bódi Dezső szerint ennél mélyebbre már nem lehet süllyedni.

"Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke felkérte dr. Kersch Ferencet, az MKSZ Szakmai- és Versenybizottságának elnökét, hogy a testület teljes körűen vizsgálja ki a Budapest Bank Liga 22. fordulójában március 23-án lejátszott Tatabánya Carbonex KC-Varioauto Pécs KC (31-35) mérkőzést rendezési, bíráskodási és ellenőrzési szempontból. Amennyiben a vizsgálat feltár bármilyen visszásságot, illetve visszaélést, a mérkőzés újrajátszását rendelhetik el. A szövetség fokozott figyelemmel követi a férfi élvonal záró-fordulójának valamennyi hátralévő találkozóját" - áll az [origo]-hoz is eljuttatott közleményben.

Hogy miért indult vizsgálat, nem tudni, a jegyzőkönyv tanúsága szerint ugyan a hazaiak tizenegy kiállítás kaptak, míg a vendégektől mindössze háromszor küldtek ki két percre játékost. De az is igaz, ha a Tatabánya hét büntetőjéből nemcsak kettőt dob be, akkor lehet, megnyeri a mérkőzést.

Ráadásul a csapat két meghatározó emberét nélkülözte, Ivo Diaz sérülés miatt csak a kispadról, Hud Vedran pedig a lelátón nézte végig a meccset.

A találkozó után Debre Viktor, a Tatabánya edzője se fogott semmit a bírókra, saját csapatát okolta, a vendégeknek pedig gratulált.

"Nagyon rossz mérkőzés volt, az elejétől nagyon rosszul játszottunk. Amikor kezdtünk a támadásunk még úgy ahogy jó volt, de a védekezésünk, már akkor is katasztrofálisan működött. A második félidőben pedig még gyengébbek voltunk. Szinte mindent elkövettünk, hogy véletlenül se tudjunk nyerni" - mondta a klub honlapján.

"A Pécs, tulajdonképpen az ifi csapatával vert meg minket hazai pályán. Tulajdonképpen itt az a baj, hogy néhány ember nem érzi át, hogy ez kevés. Megkapták a lehetőséget, mindenki megmutathatta volna, mire képes. De nem is láttam olyan teljesítményt, amire azt mondanám, hogy jó volt. Valami hiányzik."

A szakvezető a Nemzeti Sportnak azt is hozzátette, a Pécs pszichésen rendben volt és megérdemelten győzött.

A kínos vereség, és az elúszott elődöntő után várhatóan lesznek változások a klub életében, erre utalt Bódi Dezső társadalmi elnök is, aki szerint ennél mélyebbre már nem lehet süllyedni.

"Elnézést kérek a szurkolóinktól a vezetőség nevében. Valami nagyon rossz folyamat kezdődött el Tatabányán. Megpróbáljuk kiértékelni a helyzetet annak tudatában, hogy a szezon végéig túl sok változtatásra nincs lehetőségünk. Eddig is tisztességgel jártunk el, ezután is az a célunk. Az biztos, hogy új alapokra kell helyeznünk a kézilabdát Tatabányán, másképpen kell folytatnunk. Ezt egyeztetni fogjuk az új éra embereivel."

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Tatabánya-Carbonex - Varioauto-Pécs 31-35 (22-19)
Tatabánya, 500 néző
v.: Szegedi, Unyatinszki
Tatabánya: Szente - Harsányi 6, Rédei 4, Pordán 1, Takács B. 2, Lele 6, Iváncsik Á. 5/2. Csere: Bartucz (kapus), Dénes 1, Szabó Gy., Kocsis Cs., Pásztor 3, Gál 3, Kanyó.
Pécs: Hudák - Papp M. 7, Grünfelder 4/2, Lévay, Hajdu 8, Szögi 6, Szepesi 7/3. Csere: Bősz (kapus), Győri, Hajdú 3/1.
hetesek: 7/2, illetve 8/6
kiállítások: 22, illetve 6 perc