Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém kézilabdacsapatának elnöksége közleményben fordult saját szurkolóihoz, hogy a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken ne énekeljék el a magyar himnuszt, ugyanis az Európai Kézilabda Szövetség szabályzata ezt tiltja klubrendezvényeken.

"Az EHF jogi eljárást indított az MKB Veszprém KC-vel szemben az EHF jogi szabályzatában foglaltak megszegése miatt. Az eljárás indoka: az EHF szabályzata - amint arra korábban több ízben, sajnos eredménytelenül a klub hivatalos honlapján és szurkolói kerekasztal megbeszéléseken felhívtuk az önök figyelmét - tiltja klubrendezvényeken a nemzeti himnusz elénekelését, ezt csak válogatott mérkőzéseken engedi meg" - áll a klub honlapján olvasható közleményben.

Az EHF arra hivatkozik, hogy miután szigorú időbeosztásban szabályozza a mérkőzések előtti ceremónia időrendjét, ennek betartása a himnusz éneklése miatt nem volt lehetséges.

"Az ügyben az EHF illetékes bírósága jár el. Az MKB Veszprém beterjesztette védekezését, az eljárás folyamatban van, és a lehetséges büntetés több millió forintig terjedhet" - áll a közleményben.

A Veszprém arra kéri szurkolóit, hogy már a vasárnapi, Ademar León elleni BL-nyolcaddöntő-visszavágón se szegjék meg a szövetség szabályát.

Megkerestük a női BL-ben érdekelt Győri Audi ETO KC elnökét, de Kelecsényi Ernő azt mondta, a klub nem kapott hasonló levelet. "Úgy vélem, a férfi Bajnokok Ligája annyival előrébb tart trendben és tervezettségben, hogy elképzelhető, ott szigorúbb megítélés alá esik mindez. Nem tudom elképzelni, hogy nálunk ez előforduljon" - mondta.