Vágólapra másolva!
A Női Amatőr Jégkorongbajnokság legutóbbi fordulójában játszott Angels NJSE - Miskolci Démonok mérkőzést fura közjáték zavarta meg, a harmadik harmadban ugyanis beugrott a jégre a dunaújvárosi felnőtt férficsapat játékosa, Hegyi Ádám, elvette a korongot, majd ütött egy gólt. A történet végül békés véget ért, Hegyi elnézést kért a miskolciaktól.

Az előzményekről tudni kell, hogy Hegyi a hétvégén apa lett, és a társakkal vasárnap rendezték az ilyenkor szokásos tejfakasztót. "Ezeken az összejöveteleken a társak mindig feladatokat adnak az apáknak, és nekem az jutott feladatul, hogy szerezzem meg a korongot, és üssek egy gólt. Nem akartam senkit megbántani ezzel, ha bárkit megsértettem, akkor elnézést kérek" - nyilatkozta az [origo]-nak az újdonsült apuka.

Hegyi azt mondta, a női játékosok közül volt, aki nevetett a produkción, volt, aki pacsizott vele, a miskolciak pedig a palánkot ütötték, amit ő pozitív reakciónak vett, és senkitől nem kapott negatív visszajelzést a helyszínen.

Egy jégkoronggal kapcsolatos blogoldalon ugyanakkor a Beethoven nevű kommentelő feldúltan írt az esetről, és azt is megemlítette, hogy a dunaújvárosi férfi játékosok csokival dobálták meg a miskolciakat, különféle ajánlatokat tettek nekik, illetve Hegyi akciója után egy másik játékos is bement a pályára egy szál törülközőben, de Hegyi szerint ilyenek nem történtek.

"Még nem volt alkalmam felmenni a fórumra, de ha valaki megsértődött a történtek miatt, attól még egyszer elnézést kérek, nem akartam velük kiszúrni, nem róluk szólt ez az egész."

A másik oldal képviseletében Popovics Pál, a Démonok elnökségi tagja nyilatkozott, aki azt mondta, megdöbbentette őket Hegyi magánszáma, mivel úgy érzik, ez arculcsapás a lányoknak. "A Démonok amatőr csapat, a lányok maguk fizetik a jégdíjat, az utazást, a felszerelést, az edzőt, ők ezért a sportért élnek, míg Hegyi Ádám ebből a sportból él. Éppen emiatt merült fel a kérdés, hogy ki is az igazi sportember? Az, aki magas szinten űzi ezt a sportágat, de ilyenre ragadtatja magát, ledegradálva másokat, vagy az, aki tudja, hogy valószínűséggel vereség lesz a vége, mégis elutazik a meccsre, és vállalja, hogy utána éjjel háromkor ér haza?"

Popovics szerint tisztában vannak vele, hogy Hegyi egy fogadás miatt ugrott be a jégre, mivel be volt öltözve rendes szerelésbe, és megvárta, míg a társak elhelyezkednek a lelátón, csak utána lépett akcióba. "Egy amatőr mérkőzést megzavarni az nem a vicckategória, főleg olyan valakitől, aki tudja, miről szól ez az egész. Nekem is született két gyerekem, mi is csináltunk hülyeséget, de tudtuk, hol a határ, ezért is fura, hogy a többiek közül egy sem volt, aki szólt volna neki, hogy ezt nem kéne, őket is terheli a felelősség".

Popovics hétfő délután jelezte az [origo]-nak, Hegyi felhívta őket, és elnézést kért, belátta, hogy túllőtt a célon, a miskolciak pedig ezzel részükről lezártnak tekintik az ügyet.