Vágólapra másolva!
A Manresát erősítő Hanga Ádám hat pontot szerzett a vendég Valencia ellen a spanyol kosárlabda-bajnokság szombati játéknapján. A játékos önkritikusan értékelt: "Eladtam hat labdát, a betöréseim után nem találtam meg a srácokat."

A válogatott magyar légiós - akit a tavalyi NBA-amatőrbörzén kiválasztott a San Antonio Spurs - a liga honlapja szerint 19 perc alatt három gólpasszt is adott a mérkőzésen, amelyet a Manresa 89-68-ra elvesztett.

"A következő hetekben a tabellán előttünk lévő csapatokkal játszunk, a Valencia elleni rossz játék ezért is fájó duplán" - nyilatkozta Hanga. "Amennyiben jól vesszük az akadályokat, bekerülhetünk a rájátszásba, úgy számolom, hogy ez április közepéig eldőlhet. Tegnap este sok hibával játszottunk. Eladtam hat labdát, ami nagyon sok! A betöréseim után nem találtam meg jó ütemben a srácokat a labdával. Sok játékot hívtak rám, ami megint csak pozitívum. Ezeket kell jobban kihasználnom. Ezenkívül örülök, hogy lassan minden meccsen tudok értékesíteni már egy hárompontost is."

A Manresa jelenleg a 11. helyen áll a 18 csapatos spanyol bajnokságban, amely Európa legerősebbjének számít.