Vágólapra másolva!
A továbbjutás szempontjából sorsdöntő BL-mérkőzést játszik csütörtökön az orosz Csehovszki Medvegyi otthonában az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata, amely ugyan szerencsésen megérkezett Moszkvába, ám a repülőtéren kiderült, három horvát útlevéllel rendelkező játékosának vízumproblémája van.

A klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint a csapat helyi idő szerint este 7-kor megérkezett az orosz fővárosba, ám három játékost, a horvát Mirko Alilovicot és Renato Sulicot, illetve a bosnyák Mirsad Terzicet nem engedték át be vízumproblémák miatt.

Így aztán a csapat sem tudott elindulni a szállásra, és hiába volt edzésidőpont, Mocsai Lajos edzőnek le kellett mondania erről a lehetőségről. Miután közel három órás várakozás után sem oldódott meg a probléma, a három játékost otthagyták a repülőtéren, az együttes pedig késő éjjel foglalhatta csak el szállást.

A klub honlapja szerint a Veszprémet úgy értesítették, a horvát útlevéllel rendelkező Alilovicéknak nem kell vízum, elég a meghívólevél, a reptéren éppen ebben kötöttek bele. A vezetők felvették a kapcsolatot a horvát nagykövettel, akinek segítségével a játékosok helyi idő szerint éjjel egykor végre elindulhattak társaik után.

A mérkőzésre magyar idő szerint csütörtök délután 16 órakor kerül sor.

A B csoport állása a 8. forduló után:
1. Atlético Madrid (spanyol) 14 pont
2. MKB Veszprém 10
3. Füchse Berlin (német) 9
4. Kielce (lengyel) 8
5. Csehovszki Medvegyi (orosz) 7
6. Bjerringbro-Silkeborg (dán) 0