Vágólapra másolva!
Második mérkőzését is megnyerte a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája középdöntőjében, és ezzel nagy lépést tett az elődöntőbe jutás felé. Karl Erik Böhn vezetőedző együttese vasárnap a dán Midtjyllandot győzte le 35-27-re, Heidi Löke tizenegyszer volt eredményes.

Eredmény, női BL, középdöntő, I. csoport, 2. forduló:
Győri Audi ETO KC - Midtjylland (dán) 35-27 (17-13)
gól:
Löke 11, Görbicz 5, Radicevic 5, Vérten 4, Hornyák 4, Lekic 4, Amorim 2, illetve Trölsen 8, Thorsgaard 5, Brogger 4, Thorstensson 3, Jensen 3, Spellerberg 2, Jörgensen 1, Sörensen 1

A Győr az előző idényben döntős spanyol Itxako Navarra idegenbeli legyőzésével, a Midtjylland pedig a címvédő norvég Larviktól elszenvedett hazai vereséggel a háta mögött várta a találkozót.

Eleinte felváltva estek a gólok, a hazaiaktól főleg Vérten, a vendégektől Trölsen volt eredményes. 4-3 után emberelőnybe került az ETO, azonban a BL góllövőlistáját vezető Görbicz büntetőt rontott. Ahogy kiegészült a skandináv gárda, rövid időre még a vezetést is átvette.

Újabb létszámfölény alatt Amorim jó teljesítményével sikerült 10-8-ra ellépnie a házigazdáknak, és kisvártatva időt kért a Midtjylland mestere. Folytatódott a dánok agresszív, már-már durva védekezése, Brogger Hornyákot rántotta le a nyakánál fogva, két percet kapott érte, a sértett pedig növelte a különbséget (13-10).

Az izraeli játékvezetők Amorimnak sem kegyelmeztek, így a vendégek esélyt kaptak a felzárkózásra, Pálinger azonban ziccert fogott. A szünet előtti hajrában az ETO kevesebbet hibázott, és biztos előnnyel vonult pihenőre.

A fordulást követően ismét nagy sebességre kapcsolt a Győr, így aztán a 37. percre már 24-18-ra elhúzott - nem is maradt el a dán időkérés. Amíg a hazaiaktól mindenki veszélyes volt a kapura, a Midtjyllandnál ezt csak Trölsen mondhatta el magáról.

Löke révén tovább hízott az előny, de a biztos vezetés tudatában egy kicsit kiengedtek a győriek, és ezt sorozatban dobott négy góllal bünteték a dánok (25-22).

De Hornyák, illetve Löke átlendítette a holtponton a hazaiakat, és innen már nem volt visszaút a Midtjylland számára. A Győr egy hét múlva Karl Erik Böhn és Heidi Löke volt csapatát, a Larvikot fogadja, ha ismét nyer, akkor fél lábbal már az elődöntőben érezheti magát.

A címvédő norvég Larvik döntetlent játszott a vendég spanyol Itxako Navarrával a Győr középdöntős csoportjában a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Női BL, középdöntő, 2. forduló:
I. csoport:
Larvik (norvég) - Itxako Navarra (spanyol) 23-23 (10-10)

Az állás:
1. Győr 4 pont
2. Larvik 3
3. Itxako Navarra 1
4. Midtjylland 0

II. csoport:
Oltchim Valcea (román) - Metz (francia) 30-21 (18-12)
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) - Krim Ljubljana (szlovén) 29-21 (13-14)

Az állás:
1. Valcea 4 pont (61-46)
2. Podgorica 4 (58-48)
3. Metz 0 (48-59)
4. Ljubljana 0 (46-60)

A csoportok első két helyezettjei jutnak az elődöntőbe.