Vágólapra másolva!

NBA: négy Los Angeles-i a nyugati All Star-csapat kezdőjében

Az ötből négy helyet a két Los Angeles-i csapat játékosai érdemelték ki az NBA idei All Star-gálájának nyugati kezdőcsapatában. A szurkolók szavazatai alapján a Lakerst erősítő Kobe Bryant és Andrew Bynum, illetve a Clippers két legjobbja, Chris Paul és Blake Griffin is ott lesz a pályán február 26-án, Orlandóban.

Az, hogy két csapat is két-két játékost adjon az egyik oldal legjobbjainak ötösébe nagyon ritkán fordul elő a ligában, legutóbb 1997-ben volt erre példa, akkor a Houston Rockets (Hakeem Olajuwon, Charles Barkley) és a Seattle Supersonics (Gary Payton, Shawn Kemp) delegált összesen négy játékost a nyugati együttesbe.

Bryant, aki közel 1,6 millió szavazattal a legnépszerűbb nyugati kosaras volt a voksoláson, 14. alkalommal lesz kezdő All Star-meccsen, ezzel e tekintetben beérte Shaquille O'Nealt, Jerry Westet és Karl Malone-t. A nyugati gárda egyetlen nem Los Angeles-i tagja a világbajnok Kevin Durant (Oklahoma City Thunder).

A szavazáson 1,6 millió vokssal Dwight Howard, az Orlando Magic centere volt a legnépszerűbb, aki így hazai környezetben léphet pályára - már abban az esetben, ha február 26-ig nem vált csapatot. Keleten mellette a tavalyi bajnoki döntős Miami Heat két sztárja, LeBron James és Dwyane Wade, valamint a Chicago Bulls legjobbja, Derrick Rose és a New York Knicks magasbedobója, Carmelo Anthony a kezdőötös tagja.

Az NBA legutóbbi játéknapján folytatta remek hazai sorozatát a San Antonio Spurs, amely Tim Duncan 19, és Tony Parker 18 pontjával legyőzte a vendég New Orleans Hornets csapatát. A texasi csapat sorozatban harmadszor győzött, és otthoni mérlege (12 győzelem, 1 vereség) a legjobb a ligában.

A Denverben alulmaradt Los Angeles Clippers négy siker után hagyta el vesztesen a pályát, a legnagyobb izgalmak pedig New Yorkban voltak, ahol a legutóbbi alapszakaszgyőztes Chicago győzött. A Bulls vezére az előző idény legjobbjává választott Derrick Rose volt 32 - az utolsó negyedben 15 - ponttal, míg a hazaiaknál Amare Stoudemire 34 ponttal és 11 lepattanóval remekelt.

Az elmúlt 12 találkozójából 10-et elbukó Knicks a következő két estén is pályára lép a bérvita miatt besűrűsödött - csak karácsonykor elrajtolt - idényben, ilyen hármas szériára 13 éve nem akadt példa a klubnál.

eredmények:
Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 77-96
New York Knicks - Chicago Bulls 102-105
San Antonio Spurs -New Orleans Hornets 93-81
Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 95-92
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 91-112
Golden State Warriors - Utah Jazz 119-101