Vágólapra másolva!
Új edzővel, a magyar szövetségi kapitány Karl Erik Böhnnel kezdi meg középdöntős menetelését a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Az első ellenfél szombaton a spanyol Itxako Navarra lesz, amelynek edzője, Ambros Martín is jelölt az ETO nyáron megüresedő kispadjára.

A norvég Karl Erik Böhn csak tavaszra kapott engedélyt a magyar szövetségtől a győri munkavállaláshoz, ám az ETO nem titkolt célja, hogy idén végre megnyerje a legrangosabb sorozatot.

"Nagyon nehéz lesz, de azt mindenki tudja, hogy a BL-ben a legjobb klubok mérkőznek. Lépésről lépésre kell haladnunk a sorozatban, és nem szabad egyetlen meccsre sem kihagyni, mert az akár a továbbjutásba is kerülhet. A Navarra roppant kellemetlen ellenfél, főleg saját pályán" - mondta Böhn.

Az [origo] úgy tudja, a klub keresi a megoldást, ám egyelőre nem tudni még, ki ül le nyáron a győri kispadra.

"Természetesen keressük azt az edzőt, aki nyártól átveheti a csapatot, azt biztosan állíthatom, olyan szakember érkezik az ETO-hoz, aki megfelel a magas kívánalmaknak. Ennél többet nem mondhatok, nem vagyunk abban a stádiumban senkivel, hogy érdemben lehetne róla nyilatkozni" - mondta az [origo] megkeresésére Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

Kérdésünkre, hogy valóban tárgyaltak-e Ambros Martínnal, a szombati Bajnokok Ligája-ellenfél, az Itxako Navarra edzőjével, azt mondta: "A jelöltek között volt, azok között, akikkel tárgyaltunk."

Az [origo] úgy tudja, néhány apró részletet leszámítva a két fél gyakorlatilag megállapodott abban, hogy később érdemes visszatérni a kérdésre.

Mailben feltettük kérdéseinket Ambros Martínnak is, aki nem válaszolt, reagált viszont a Diario de Navarra újságírója, Marta Martínez de Eulate López de Goicoechea, aki szerint ha voltak is ilyen tárgyalások, ezekről a klubnál semmit sem árulnak el. "Ambros Martínnak jelenleg érvényes szerződése van, amely 2013 nyarán jár le" - tette hozzá.

Kelecsényi kérdésünkre elárulta, két magyar edzővel is tárgyaltak (úgy tudjuk, az egyik Mocsai Lajos, az MKB Veszprém szakvezetője és a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya volt), és a pletykák ellenére Németh Andrást, a Hypo mesterét nem keresték meg.

A két csapat tavaly az elődöntőben találkozott egymással, akkor a spanyolok hazai pályán 26-21-re nyertek, majd Győrben 24-24-es döntetlent értek el.

A magyarok programja, szombat:
Női BL, középdöntő, I. csoport, 1. forduló:
Itxako Navarra (spanyol) - Győri Audi ETO KC, Estella 19.00

Női EHF-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Piyango (török) - Vác, Ankara 17.30
Mar Alicante (spanyol) - Budapest Bank-Békéscsaba, Békéscsaba 18.00

vasárnap:
női EHF-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Budapest Bank-Békéscsaba - Mar Alicante (spanyol) 15.00

női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Rosztov-Don (orosz) - FTC Rail Cargo Hungaria 14.00
Alcoa FKC - Zajecar (szerb) 16.00


A női KEK-ben a címvédő FTC a lehető legnehezebb ellenfelet kapta, az orosz Rosztov-Dont, és nem csak az utazás miatt lesz nehéz a továbbjutás. A csütörtökön edzőt váltott székesfehérvári Alcoának ugyancsak komoly gondokat okozhat a szerb Zajecar. Az EHF-kupában a Békéscsaba ellenfele, a spanyol Mar Alicante - amely az előző idényben elveszítette a KEK-döntőt az FTC-vel szemben - feladta a pályáválasztói jogot, és emiatt egy hajszálnyival a magyar együttes az esélyesebb, miként jobbak a Vác kilátásai is a török Piyango ellenében.