Vágólapra másolva!
A legfrissebb felmérések szerint Mamadou Ndiaye a legmagasabb szenegáli ember, és egyben a legmagasabb gimnazista kosárlabdázó is az Egyesült Államokban, de jelenleg az NBA-ben is ő lenne a legmagasabb.

A kaliforniai Brethern Christian csapatában játszó Ndiaye még csak 17 éves, de már most 226 centi magas, és elképzelhető, hogy még nőni fog. A korosztályos bajnokságban szinte lehetetlen őt szerelni, gyakorlatilag álló helyzetből eléri a gyűrűt, de védekezésben is rengeteg dobást blokkol, a lepattanókat pedig játszi könnyedséggel szedi le a nála több tíz centivel alacsonyabb ellenfelek között. Átlagban több mint 22 pontot dob és 13 lepattanót szerez. "Egyszerű a játéka, elkapja a labdát, megfordul, majd beejti a kosárba. Rövidesen az NBA-ben fogjuk látni, ez nem kérdés" - mondta róla edzője, Jon Bahnsen.

Ndiaye 2010-ben költözött az Egyesült Államokba, miután felfigyeltek rá az amerikai szakemberek. Az orvosok kivizsgálták őt, és találtak egy tumort az agyalapi mirigyében, ott, ahol az agy szabályozza a növekedést. Ennek eltávolítása rengeteg pénzbe került volna, a biztosítása nem fedezte ezt, így jótékonysági adományokból gyűjtöttek pénzt a műtétre. Az operáció tökéletesen sikerült, Ndiaye ma már ugyanúgy sportol, mint a műtét előtt. Az alábbi videón egy gimnáziumi bajnokin játszik, ezen a meccsen 30 pontot dobott: