Vágólapra másolva!
Ököllel csapott  a szerbek világklasszisának arcába egy horvát játékos az eindhoveni vízilabda-Eb-n. Niksa Dobud jobbosa után Filip Filipovic arcából folyt a vér, de ez már nem veszélyeztette a szerbek magabiztos győzelmét.

A két csapat az újvidéki Magyar Szó tudósítása szerint a várt taktikai csata helyett gyors és ötletes játékkal lepte meg a nézőket, végül a szerbek az emberelőnyök jobb kihasználásával nyerték meg a meccset 15-12-re.

A horvátok az utolsó percben kétgólos hátrányban elveszítették a labdát, és a biztossá vált vereségre egyikük egy brutális mozdulattal válaszolt. Niksa Dobud ártalmatlan helyzetben vitt be egy jókora ütést a szerbek klasszisa, Filip Filipovic arcába. A tavaly a világ legjobb pólósának választott Filipovic egy ideig döbbenten reklamált, majd kihasználta az emberelőnyt, és gólja után a B92.net nevű szerb oldal szerint gúnyosan kiintett kiállított támadójának.


A szerb válogatott három kör után hibátlanul vezeti a B csoportot az Eb-n, mely jóval nehezebb a magyarokénál, hiszen a horvátok mellett Montenegró, Spanyolország, Németország és Románia szerepel itt.