Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott fantasztikus csapatmunkával 26-23-ra legyőzte az olimpiai és világbajnok, címvédő francia válogatottat a szerbiai Európa-bajnokságon. A mérkőzés hőse, Fazekas Nándor kapus szerint nem szabad elbíznia magát a csapatnak, Mocsai Lajos szövetségi kapitány nem talált szavakat, és félt, nehezen bírnak elaludni a fiúk ilyen diadal után.

Videó: így vertük a franciákat

"Meghatottak vagyunk, hiszen a magyar válogatott életében ritkán adatik meg, hogy legyőzzük az aktuális bajnokot. A csapatnak kell elsősorban gratulálni, a csodálatos védekezés fantasztikus kapusteljesítménnyel társult, még a cserék is kreativitást hoztak a játékunkba. Akadtak hibáink, de nagyon jól felkészültünk ellenfelünkből és regeneráltan, motiváltan léptünk pályára, ez a hozzáállás példamutató. Boldog vagyok, hogy ilyen magas értékű csapatot le tudtunk győzni. Mindig a következő feladatra koncentrálunk, egy jó adat nyugtatót kell bevenni, hogy valahogy el tudjunk hajnalban aludni, holnap pedig videózással folytatjuk" - nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány a mérkőzést követően.

A mérkőzés legjobbjának választott Fazekas Nándor, aki 48 százalékos hatékonysággal védett: "Mindig fantasztikus dolog sikert elérni. A csapatunk 150 százalékkal küzdött, igaz, sokszor volt szerencsénk is. Ezzel együtt megérdemelten nyertünk, ilyen közönség előtt könnyebb tűzbe jönni. A folytatásban ugyanilyen meccseket fogunk játszani, de nem szabad elbíznunk magunkat."

Claude Onesta, a címvédő francia válogatott szövetségi kapitánya: "Szomorú vagyok a vereség miatt. A második félidő elején volt esélyünk, azonban a közönség támogatását élvező és nagyon szervezett magyar csapattal nem bírtunk. Fazekas valahogy mindig védeni tudta a lövéseinket, pedig sokszor csak vele álltunk szemben."

A középdöntő állása:

1. Horvátország220062-584
2. Spanyolország211053-503
3. Magyarország211050-473
4. Szlovénia210163-632
5. Izland200261-650
6. Franciaország200249-550