Vágólapra másolva!
Nem jutott a döntőbe a magyar férfivízilabda-válogatott a hollandiai Európa-bajnokságon, miután drámai csatában, hosszabbítás után kikapott Montenegrótól. A bronzéremért Olaszországgal játszik Kemény Dénes együttese.

Kiss Gergely: Megérdemelten nyert Montenegró

Vízilabda Európa-bajnokság, elődöntő:
Magyarország - Montenegró 13-14 (2-2, 3-4, 3-4, 4-2, 1-1, 0-1) - hosszabbítás után
Eindhoven, Pieter van den Hoogenband-uszoda
gól: Kiss G. (4), Biros (2), Varga Dénes (2), Steinmetz Ádám (2), Kásás, Madaras, Hosnyánszky, ill. Janovic (5), Ivovic (3), Petrovic (2), Brguljan, Paskovic, Gojkovic, Jokic

A montenegróiak kezdték jobban az elődöntőt, gyorsan két góllal elhúztak, ám a magyarok egyenlítettek, majd a második negyedben fordítottak is. Kemény Dénes csapata rendre kapta az emberelőnyöket, két ötméterest is lőhetett, míg Montenegró egyet sem, és bár a büntetőket értékesítette, a fórokat nagyon rossz arányban váltotta gólra. Az ellenfél viszont az első öt emberelőnyét belőtte, fordított, a magyar válogatott pedig nem tudta tartani az öt gólig jutó Janovicot.

A harmadik negyedben ismét sikerült átvenni a vezetést Kásáséknak, de Montenegró ekkor is gyorsan fordított. A negyedik negyedben kapust cserélt Kemény Dénes, Baksát Szécsi váltotta, ez jót tett a csapatnak, a rutinos kapus többször is nagyot védett, a magyarok pedig két perccel a vége előtt ismét megszerezték a vezetést. Az utolsó percben azonban Petrovic révén egyenlített Montenegró, így jöhetett a kétszer három perc hosszabbítás.

A hajrá a montenegróiaké volt, és nem csak azért, mert két gólt lőttek az egy magyarral szemben, több helyzetet is dolgoztak ki, így készülhetnek a szerbek elleni döntőre, ugyanis a másik ágon Szerbia 12-8-ra verte Olaszországot.

A magyar válogatott a pekingi olimpia óta nem szerzett érmet világversenyen, a bronzmeccsen az olaszok ellen szakadhat meg ez a sorozat.

Online közvetítés - képekkel