Vágólapra másolva!
Baksa László szerint nem az olaszok elleni csata volt a csoportdöntő a magyarok számára az eindhoveni vízilabda-Eb-n, Madaras Norbert több higgadtságot kér a folytatásra. A pénteki elődöntőben nagy valószínűséggel a német, az olasz és a görög csapat közül kerül ki a magyarok ellenfele.

"Próbáltam a fáradtságomon úrrá lenni, és még jobban bírni, mind testileg, mind fejben, a végére azért nagyon elfáradtam" - nyilatkozta a férfiválogatott honlapjának a szegedi kapus a Görögország elleni 9-7-es győzelem után. "Ha jól tudom, talán egy vagy két akciógólt kaptunk, a többit emberhátrányból. Jó úton járunk, és remélem, hogy egy hét múlva múlva hasonló jókedvvel fogok nyilatkozni."

Baksa 25 lövésből 18-at hárítva 72 százalékkal védett a találkozón. "Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés volt a csoport döntője, és nem az olasz. A görögök a várt lassítós játékukat játszották, ez valamelyest működött is nekik. Mi viszont akartunk pólózni, és ebből lett az, hogy a saját kezünkben volt a mérkőzés."

Madaras Norbert szerint egy-két ítélettel a bírók tartották közel a görögöket a magyarokhoz, de ezzel a jövőben nem szabad foglalkozniuk. "Utólag azt mondom, még kevesebbet kellene méltatlankodnunk, mert ez van, nem mindig mérnek egyenlő mércével. Ha vezetsz két-három góllal, lenyelik a sípot néha."

A Pro Recco klasszisa hangsúlyozta, hogy mostantól csak a pénteki elődöntőre kell koncentrálniuk, amelyben számára mindegy, hogy ki lesz az ellenfél.

A mieink a törökök elleni utolsó csoportmeccstől függetlenül megnyerték az A csoportot, akárcsak a szerbek a B csoportot, így biztossá vált, hogy az elődöntőben elkerüli egymást a két együttes.

A magyar válogatott pénteken este 8 órától a szerdai második negyeddöntő győztesével találkozik. Ebben a negyeddöntőben szerda este 8 órától a B csoport másodikja és az A csoport harmadik helyezettje csap össze. Az A csoportban a hétfői görög-olasz meccs vesztese lesz a harmadik, az A csoportban a németek, a horvátok, a spanyolok és Montenegró harcol a második és a harmadik helyért. Ha a papírformának megfelelően a szerbek legyőzik Montenegrót, a németek pedig a románokat, akkor a horvátok már csak a harmadik helyre tudnak odaérni a németek mögé a spanyolok legyőzésével.