Vágólapra másolva!
Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint törvényszerű, hogy a magyar pólóválogatott nem figyel annyira, ha könnyebb az ellenfél, és végül a nehezebb utat választotta a macedónok elleni 14-9-es Eb-győzelem során. Madaras Norbert úgy véli, az utolsó negyedben jött csak ki a két csapat közötti különbség.

A magyar együttes az olaszok elleni 12-8-as és a Hollandia elleni 19-6-os diadal után csütörtökön könnyedén, öt góllal legyőzte Macedóniát.

Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint törvényszerű probléma, hogy a játékosok kevésbé figyelnek, amikor egy esélytelenebb csapat az ellenfél, és ez ma nagyon látszott a védekezésben. "Annál meg ők jobbak, hogy ezt ne használnák ki" - fogalmazott a a VLV.hu-nak a tréner, aki úgy véli, a macedónokat egy jugoszláv B válogatottnak is lehetne nevezni.

Kemény úgy véli, egy macedónok elleni összecsapás lehet könnyű - "sok mindenkinek volt az" -, de lehet egy nagyon nehéz meccs is, és a magyarok most az utóbbit választották.

Egy 4-2-es első negyed után az ellenfél két játékrészen át is pariban volt, egy 4-4-es negyed után a harmadikban csak 2-1-re tudtak nyerni a magyarok. "Az utolsó negyedre tisztult le a kép. Abból a szempontból, hogy várhatóan lesznek nagyon nehéz meccseink, például a következő, még majdhogynem örülhetek is a védekezésbeli figyelmetlenségeknek. Azt kell gondolnom, ez egy tréning volt a szoros, nehéz meccsekre."

Madaras: Végül azért kijött a különbség

A három gólt szerzett Madaras Norbert azt mondja, kicsit nehezen indult a meccs, de a csapat tanult a két évvel ezelőtti Eb-csoportmeccsből, amelyet csak nehezen tudott 7-4-re megnyerni. "Nem kezdtünk el kapkodni, hanem játszottunk tovább nyugodtan, és végül azért kijött a különbség. Igaz, csak a legvégén."

A légkörről a Pro Recco légiósa azt mondta: nagyon jó a hangulat a csapat körül, de ehhez nagyban hozzájárult a világbajnok olaszok elleni nyitógyőzelem. "Az a meccs meghatározta, hogy legyen egy nyugodtabb hetünk."

Madaras emlékeztetett, hogy a görögök ellen valamiért mindig nehezen megy a magyaroknak, a klubcsapatoknak és a válogatottnak egyaránt. "Ezt kimondom, és itt el is felejtem, mert nem szabad így hozzáállni. Nagyon kell figyelnünk. Valamiért valóban nem fekszik nekünk a játékuk, úgyhogy minél jobban kell koncentrálni. Most van két napunk, hogy felkészüljünk. Azt gondolom, hogy lényegesen jobbak vagyunk náluk, ki is kell ezt használni" - fogalmazott a 33 éves pólós.

Varga Dénes a szerencsés macedón gólok miatt bosszankodik

Varga Dénes Madarashoz hasonlóan három gólt szerzett - ezzel ők voltak a mezőny legjobbjai. Vargát roppantul bosszantották a bekapott gólok. "Elég zavaró volt, hogy ilyen szerencsés gólokkal meccsben tudtak maradni, de hát mi folyamatosan keményen támadtunk, és szép gólokat lőttünk, úgyhogy az utolsó negyedre, ahogy sejtettük, elfáradtak, és jött a nagyobb különbség" - nyilatkozta a válogatott hivatalos weboldalának.

A horvát Primorje Rijekában szereplő játékos szerint a görögök jobbak a macedónoknál.

"Ők még egy lépcsővel feljebb tartanak, színvonalasabb játékot játszanak, összeszedettebb csapat, de amit a görögöknél meg szoktam jegyezni általában, hogy eléggé gyilkolják a pólót, tehát nehéz ellenük felpörögni, mert lassan játszanak, szépen járatják a labdát, elaltatnak, aztán a végén felkapod a fejed, hogy most már tényleg meg kéne nyerni a meccset. Úgyhogy erre felkészülünk, és mindenképp el akarjuk kerülni ezt azzal, hogy lebombázzuk őket az első negyedben."

A csapat legközelebb szombaton 19 órától játszik a görög válogatottal.