Vágólapra másolva!
Lemondott az orosz és a szlovák férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya: Vlagyimir Makszimov és Heister Zoltán is az Európa-bajnoki kudarcot követően távozott posztjáról.

Heister úgy nyilatkozott, hogy már a lengyelek elleni 41-24-es vereséget követően eldöntötte, nem folytatja tovább. "Kézilabda volt előttem és lesz utánam is, nem kell aggódni. Ha kijutottunk volna Londonba, akkor az olimpia után jelentettem volna be távozásomat" - nyilatkozta az 50 éves szakember, aki tizenegy éve állt a szlovák szövetség alkalmazásában és összesen 99 mérkőzésen ült a szlovák felnőtt válogatott kispadján.

Távozott az oroszok legendás edzője, Vlagyimir Makszimov is, miután csapata a tizenhatos mezőny 15. helyén végzett, így elbukta az olimpiai szereplés lehetőségét.

A 66 éves edző korábban mindent címet begyűjtött válogatottjával: 2000-ben olimpiai bajnok, 2004-ben olimpiai bronzérmes, 1993-ban és 1997-ben világbajnok, 1996-ban pedig Európa-bajnok lett.

A Csehovszki Medvegyi klubedzője megnevezte utódjelöltjét is egykori játékosa, Dmitrij Torgovanov személyében. "Először be kell fejeznem klubfeladataimat, csak utána tervezhetek előre. Úgy vélem, a kettős feladat megoldhatatlan lenne számomra" - nyilatkozta a szentpétervári klub 40 éves szakembere.

Torgovanov egy korábbi interjúban azt mondta a RIA Novostinak, az új kapitánynak sok fiatal játékossal teljesen új válogatottat kell majd építenie.