Vágólapra másolva!
Hatalmas hajrával legyűrte a házigazda Norvégiát Tromsőben a magyar U18-as nőihoki-válogatott, ezzel már az utolsó forduló előtt megnyerte a divízió I-es vébét. Az utolsó harmadot 3-0-al behúzó csapat az A csoportba, a világ legjobb nyolc együttese közé került.

Nagy áttörés előtt állnak a lesajnált magyar női hokisok

U18-as divízió I-es vb:
Norvégia - Magyarország 2-5 (1-2, 1-0, 0-3)
magyar gólok: Gasparics Fanni (2), Kiss Andrea, Huszák Alexandra, Németh Anikó

Rendes játékidőben aratott győzelem kellett a magyar válogatottnak a biztos feljutás kiharcolásához a divízió I-es vébén. A csapat háromszor is vezetett Norvégia ellen, a házigazda kétszer egyenlíteni tudott, de többször nem. A mérkőzés rendkívül szoros volt, az utolsó harmadra 2-2-vel fordultak a csapatok.

A záró játékrész felénél az addigi két magyar gólt jegyző Gasparics Fanni gólpasszt adott Kiss Andreának, így Gömöri Csaba tanítványai rendkívül közel kerültek az A csoportos vb-szerepléshez, majd véghez is vitték a bravúrt: Gasparics újabb gólpasszt adott, ezúttal Huszák Alexandrának, végül pedig Kiss-Simon Franciska használta ki, hogy a norvégok levitték a kapust (5-2).

Bár Ausztria és Japán pontszámban beérhetné a magyarokat, az egymás elleni eredmények alapján már biztos a divízió I-es vb-győzelem, amely A csoportos feljutást ér.

A világ élvonalában olyan hokihatalmak szerepelnek, mint Kanada, az Egyesült Államok, Oroszország, Svédország, Finnország, Csehország, Németország és Svájc. Ilyen elit társaságba magyar női válogatott még soha nem került.

A magyar válogatott korábbi meccsei a norvégiai vébén:
Magyarország - Ausztria 4-3
Magyarország - Szlovákia 7-0
Magyarország - Japán 3-2 - büntetőkkel

Az állás:
1. Magyarország 11 pont/4 mérkőzés
2. Ausztria 8/4
3. Japán 8/4
4. Norvégia 6/4
5. Nagy-Britannia 3/4
6. Szlovákia 0/4

A hátralévő, szerdai mérkőzések:
Magyarország - Nagy-Britannia 12.30
Japán - Szlovákia 16.00
Ausztria - Norvégia 19.30