Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag döntőt játszott a magyar és a német pólóválogatott a székesfehérvári Volvo-kupán vasárnap. Bár a vendégek a meccs derekán 8-5-re is vezettek, az utolsó négy gólt Kemény Dénes együttese dobta.

Vízilabda, Volvo-kupa, 3. forduló:
Magyarország - Németország 9-8 (1-2, 2-1, 3-5, 3-0)
gól:
Madaras, Varga Dániel, Katonás, Varga Dénes, Steinmetz (3), Kiss Gergely, Kásás

Az eddigi két hibátlan csapat, Magyarország és Németország találkozott a Volvo-kupa utolsó fordulójában vasárnap. A meccs elején, a második negyed első perceiben 3-1-re is elhúztak a németek, de Varga Dániel és Katonás góljaival a nagyszünetre egyenlített Kemény Dénes csapata.

Egy újabb 1-3-as szakasszal folytatódott a meccs, azaz 6-4-re vezettek a németek, az utolsó negyedre is kétgólos előnnyel fordulhattak (8-6 oda).

Ekkor azonban nagyon összekapta magát a Kemény-csapat, Steinmetz, Kiss Gergely és Kásás góljaira nem érkezett német válasz, így - bár döntetlennel is a magyaroké lett volna a kupa - megnyerték a találkozót. A magyar válogatott január 16-án, az Eb nyitónapján Olaszországgal találkozik majd.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Kiss keze nem remegett meg a hajrában

"Helyén kell kezelni ezt a mérkőzést" - értékelt Kemény Dénes. "Ma szívvel-lélekkel játszottunk, de messze nem úgy, ahogy tudunk, ezzel együtt elégedett vagyok a csapattal. A játékunk döcögött ugyan, ám a kellő pillanatokban meg-megvillant egy-egy játékosunk. Az Európa-bajnokság előtt nagyon hasznos volt ez a találkozó is."

a szombati másik mérkőzésen:
Olaszország - Kanada 14-9 (4-0, 4-2, 3-4, 3-3)

A Volvo-kupa végeredménye:
1. Magyarország 9 pont, 2. Németország 6, 3. Olaszország 3, 4. Kanada 0

Kiss Gergely a 350., Szécsi Zoltán a 200. alkalommal szerepelt a válogatottban a shanghai vébén a szerbek elleni meccsen, ezért vasárnap emlékplakettet kaptak Martin Györgytől, a hazai szövetség elnökétől - közölte a válogatott honlapja.