Vágólapra másolva!

NHL-döntő: sima 4-0-s sikerrel egyenlített a Boston

A Boston Bruins 4-0-ra nyert a vendég Vancouver Canucks ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének negyedik mérkőzésén, így 2-2-re kiegyenlítette a párharcot.

Eredmény, Stanley-kupa-döntő, 4. mérkőzés:
Boston Bruins - Vancouver Canucks 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)
gól:
Peverley (12., 44.), Ryder (32.), Marchand (34.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2- 2.

Az előző meccset 8-1-re nyerte a Boston, ám így is fontos volt a számára, hogy megnyerje ezt az összecsapást is. Ennek megfelelően a hazaiak óriási iramban kezdtek, és sikerült megszerezniük a vezetést. A harmadik felvonásban agyrázkódást szenvedett Horton helyére beálló Peverley kapott jó passzt a félpályánál, majd meg sem állt Luongo kapujáig. A Boston először ütött gólt az első harmadban a döntősorozatban. Később még a kapuvas is mentett egyszer a vancouveri hálóőr helyett.

A folytatásban hiába támadott a története első Stanley-kupa-diadalára áhítozó kanadai együttes, a gólokat az amerikai rivális ütötte. Előbb Ryder lőtte ki a bal sarkot, majd két és fél perc múlva egy óriási védelmi hibát Marchand használt ki. A fiatal csatárnak - aki nyolcadik playoff-találatával bostoni újonc rekordot állított be - a dunaújvárosi tréner, J.P. MacCallum az erőnléti edzője a nyári felkészülési szakaszokban.

A záró harmad elején szerencsés góllal növelte a különbséget a Boston: Lucic középre adásába Luongo beleszúrt, a pakk fölpattant, és a berobbanó Peverley lábáról a gólvonal mögé esett. A vendégek olimpiai és világbajnok hálóőre cserét kért, és jött Schneider helyette.

A végén már nem esett újabb találat, csak két verekedés tarkította az összecsapást. A hazaiaktól Thomas mind a 38 lövést védte.

A következő találkozónak Vancouver ad otthont magyar idő szerint szombat hajnalban.