Vágólapra másolva!
Hét játékosától, köztük Szűcs Gabriellától is megvált az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata, amely hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette a Győrből távozó Aurelia Bradeanut.

Új csapat építésébe fogott az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata, a román bajnok a bő keretét hét fővel szűkítette, így a vissavonuló Steluta Luca mellett szerződést bontott a magyar válogatott átlövő, Szűcs Gabriellával, Mihaela Smedescuval, Teresa Ludmila Paslaruval, Adriana Tacalie-val, Clara Vadineanuval és Valeria Besével.

A klub ugyanakkor bejelentette, hogy leigazolta a Győrtől távozó Aurelia Bradeanut, az Itxakóval BL-döntőig jutó Oana Chirila Soitot, valamint a Buducnost Podgorica kapusát, a korábban a Dunaferrt is erősítő Sanela Knezovicot.

"A három érkezőt én kértem erősítésként, úgy érzem, nagyon sokat segíthetnek nekünk a következő szezonban" - nyilatkozta Radu Voina vezetőedző. "Nehéz időszak vár ránk, a BL és a hazai bajnokság mellett a válogatott világbajnokságot és Eb-selejtezőket is játszik majd. Nagyon nagy volt a keretünk, sokan a lelátón ültek csak, maradásom egyik feltétele az volt, hogy hét-nyolc kézilabdázótól meg kell válnunk."

A keretnek tagja az egyik legjobb átlövőnek tartott Cristina Neagu, akire súlyos sérülése miatt a jövő héten az Egyesült Államokban vállműtét vár. A beavatkozást az a David Altchek végzi, aki korábban a teniszező Marija Sarapovát is meggyógyította.

"Cristina a tervek szerint vasárnap indul a tengerentúlra, a jövő hét elején átfogó klinikai vizsgálat vár rá, és a tervek szerint június 8-án kerül sor a műtétre. egy hónapig gipszben lesz, utána kezdheti majd meg a rehabilitációt" - nyilatkozta a Valcea ideiglenes elnöke, Petre Berbecaru.