Vágólapra másolva!
A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győr mínusz ötről, a KEK-ben az FTC plusz négyről várja vasárnapi, hazai elődöntős visszavágóját. A győriek edzője, Konkoly Csaba azt reméli, fegyelmezett játékkal bejuthat a döntőbe csapata.

Konkoly Csaba, az ETO edzője leszögezte: minden játékosa tudja, hogy közösen hol rontották el a spanyol Itxako Navarra elleni idegenbeli mérkőzést, miért lett 26-21 a végeredmény. Ugyanakkor az ötgólos hátrány abszolút nem ledolgozhatatlan, csak éppen nem szabad kihagyni a győri visszavágón.

"Koncentrált, fegyelmezett játékot várok a csapatomtól Tovább akarunk jutni, tudjuk, hogy nehéz meccs lesz, de mindent egy lapra fel kell tenni" - mondta Konkoly Csaba a klub hivatalos honlapján.

A vezetőedző elmondta, a spanyolországi mérkőzés első negyedórájában minden a tervek szerint működött, az Itxako védekezésváltása azonban megtörte a lendületet, de az is jól látszott, hogy az ellenfél látványosan felkészült a Győrből.

"Elszántságot látok a szemekben, átérzik a lányok is, hogy milyen fontos lesz ez a mérkőzés. De az is biztos, hogy szükségünk lesz a közönségünk fergeteges buzdítására az egész mérkőzés alatt. Ők akár 2-3 plusz gólt is jelenthetnek egy ilyen összecsapáson" - tette hozzá.

A Győr sorozatban ötödik alkalommal jutott el a négy közé a legrangosabb európai kupában, 2009-ben finalista is volt, de nem tudott a csúcsra érni.

A találkozó vasárnap 17.30-kor kezdődik, a mérkőzést a szlovén Nenad Kristic, Peter Ljubic kettős vezeti, az összecsapást a DigiSport közvetíti.

A másik ágon szintén ötgólos különbség alakult ki az első meccs után: a norvég Larvik 25-20-ra verte a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát.

A KEK-ben az FTC remekül menetel. Két fordulóval korábban kiejtette a dán Viborgot, majd következett a francia Toulon, most pedig Metzben nyert úgy 31-27-re, hogy volt már kétszámjegyű is a különbség. A Fradi 2007-ben elvérzett a KEK elődöntőjében, ám előtte egy évvel megnyerte az EHF-kupát.

A magyar érdekeltségű kupák hétvégi programja, elődöntők, visszavágók:
Bajnokok Ligája:
Győri Audi ETO KC - Itxako Navarra (spanyol), vasárnap 17.30 (az első mérkőzésen: 21-26)
Buducsnost Podgorica (montenegrói) - Larvik (norvég), vasárnap 19.30 (20-25)

KEK:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Metz (francia), vasárnap 14.30 (31-27)
Mar Alicante (spanyol) - Lugi (svéd), szombat 20.00 (22-24)

Kedden sorsolják ki, hogy a kupafinalisták otthon vagy idegenben kezdenek. A két sorozat döntőjének első mérkőzésére május 7-én vagy 8-án, a visszavágóra pedig május 14-én vagy 15-én kerül sor.