Vágólapra másolva!
Mocsai Lajos, az MKB Veszprém edzője és a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elárulta, a női válogatott néhány játékosa megkereste és arra kérte, vegye át a szakmai irányítást Mátéfi Esztertől, és ő vezesse a csapatot a júniusi, németek elleni vb-selejtezőn.

Saját játékosai részéről komoly szakmai támadás érte Mátéfi Esztert, a nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitányát, Mocsai Lajos ugyanis a Kézi.hu szakportálnak adott interjúban elárulta, kapott megkeresést, hogy vegye át a csapat irányítását a vb-selejtezőn.

"Mátéfi Eszter szövetségi kapitány kikérte a véleményemet az előolimpiával kapcsolatban, amelyre meghívták az együttest. Beszélgettünk a jelenről, szakmai munkáról, a csapat előtt álló rendkívül fontos vb-selejtezőről is. Azt tanácsoltam neki, hogy bővítse ki a válogatott szakmai stábját, mégpedig Kovács Péterrel, aki komoly edzői tapasztalattal bír nemzetközi szinten is" - mondta a portálnak Mocsai Lajos, az MKB Veszprém edzője, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya.

Mocsai elmondta, tavaly egy sikertelen Eb-szereplés után vette át a férfiválogatottat, de sikerült győztesen megvívni a Szlovénia elleni vb-selejtezőt. "Mindez megfogalmazódott a női válogatott néhány játékosában is, akik megkerestek, hogy én irányítsam a csapatot. Neveket azonban nem szeretnék mondani."

A női válogatott vb-selejtező programja:
június 5., 18.30: Németország - Magyarország (Balingen)
június 11., 18.00: Magyarország - Németország (Győr)