Vágólapra másolva!
Március 14-én új csatornát indít a Digi TV, amely a már meglévő Digi Sport mellett a kínálatot tovább gazdagító Digi Sport Plusszal jelentkezik. Bár felröppentek a pletykák, hogy a Sportklub megszűnik, és annak a helyét foglalja el, a Sportklubnál cáfolták és rémhírnek minősítették mindezt. A Viasat3 viszont nem lehet boldog, hiszen az új sportcsatorna elorozta előle a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligája közvetítési jogait.

Március 14-én új sportcsatorna indul útjára, a Digi Sport Plus a nyitóadásban az ATP Masters teniszsorozatot közvetíti, megszerezte a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligáját és további meglepetéseket ígér a tavasz és a nyár során.

Korábban felröppent a hír, hogy a Digi Tv megvásárolhatja a Sportklub tévécsatornát, mert így több háztartásba juthatna el a műsor. Az [origo] érdeklődésére Sportklub cáfolta és rémhírnek minősítette a feltételezést, és közölte, a csatorna nem szűnik meg.

Az új sportcsatorna első nagy húzásként megszerezte a kézilabda Bajnokok Ligája közvetítési jogát a Viasat3-tól, vállalta, hogy minden magyar érdekeltségű mérkőzést élőben közvetít, továbbá fordulónként a női és férfi sorozatból egy-egy mérkőzést ad azt követően is, ha a magyarok már kiesnének.

A közvetítést a csatorna az EHF közleménye szerint március 27-én, a Barcelona-MKB Veszprém nyolcaddöntővel indítja, így a Győri Audi ETO utolsó két középdöntő mérkőzése, a Volgográd és a Larvik ellen még a Viasat3-on lesz látható.

Az [origo] megkereste a Viasat3-at, hogy érdeklődjön a változásról, de a csatorna jelezte, hamarosan sajtóközleményt ad ki.