Vágólapra másolva!
Nem lép pályára a január 15-én kezdődő szerbiai férfikézilabda-Eb-n Sterbik Árpád, a spanyol válogatott kapusa, akire szívritmuszavar miatt kisebb műtét vár csapattársával, a svéd Jonas Källmannal együtt.

Bő három héttel az Európa-bajnokság előtt kiderült, több neves játékos nem lehet ott az év első férfikézilabda-eseményén.

A sérült francia balátlövő, William Accambray, illetve a nyári autóbalesetben megsérült német irányító, Michael Kraus mellett nem lehet ott az Eb-n a lengyelek világklasszis kapusa, Slawomir Szmal sem, aki térdműtét miatt négy-hat hétig nem lépet pályára.

Ugyancsak hiányzik az Atlético Madrid két csillaga, a svéd balszélső, Jonas Källmann, valamint a Veszprém egykori kapusa, a spanyol válogatott erőssége, Sterbik Árpád.

A két játékos egyaránt szívritmuszavarral bajlódik, a klub hivatalos közleménye szerint ugyan ezt a szezon előtt diagnosztizálták, ám ez se az edzésmunkában, se a mérkőzéseken nem zavarta őket. Azonban a profi, magas szintű sportolás miatt kisebb kardiovaszkuláris beavatkozásra szükség lesz.

A két játékosra a műtét után három-négyhetes pihenő vár, azaz az Eb-szünet alatt fel is épülhetnek. Sterbik kiválásával a két spanyol kapus Jose Javier Hombrados és José Manuel Sierra lett. A spanyolok az Eb C csoportjába kaptak besorolást, ellenfelük Magyarország, Franciaország és Oroszország lesz Újvidéken.

A spanyol keret:
kapusok: Jose Javier Hombrados (Atlético Madrid), José Manuel Sierra (Valladolid)
szélsők: Juanin Garcia, Cristian Ugalde, Victor Tomas (mind Barcelona),Roberto Garcia Parrondo (Atlético Madrid)
irányítók: Dani Sarmiento, Raúl Entrerríos (mindkettő Barcelona), Joan Canellas (Atlético Madrid)
átlövők: Alberto Entrerrios (Atlético Madrid), Iker Romero (Füchse Berlin), Eduardo Gurbindo (Valladolid), Jorge Maqueda (Aragón), Viran Morros (Barcelona)
beállósok: Julen Aginagalde (Atlético Madrid), Ruben Garabaya (Naturhouse La Rioja)