Vágólapra másolva!
A Sopron remek hajrával nyert a csoportjában sereghajtó francia Tarbes otthonában, míg a Győr kiütéses vereséget szenvedett Valenciában a női kosárlabda Euroliga hetedik fordulójában.

Euroliga, B csoport, 7. forduló:
Tarbes (francia) - Uniqa-Euroleasing Sopron 67-76 (20-22, 21-19, 12-16, 14-19)
a magyar csapat legjobb dobói:
Kurasova 20, Krnjics 13, Horti 12, Zavecz 11

A soproniak - akik szabadnaposak voltak legutóbb az Euroligában - 2 győzelem/4 vereség mérleggel léptek pályára a Tarbes csarnokában, amely mind a hat mérkőzését elveszítette a nemzetközi porondon.

Az első negyed kiegyenlített küzdelmet hozott, a magyar bajnok részéről főként a nyáron visszatért Kurasova jeleskedett. A franciák sok kosarat szereztek gyors indításokból, ezt Székely Norbert alakulata jó büntetőzéssel ellensúlyozta, így a félidőben 41-41 volt az állás.

Nagyszünet után a vendégcsapat elsősorban Krnjics pontjaival nyolcpontos előnyre tett szert, ám a 30. percben már csak 53-57-et mutatott az eredményjelző. Az utolsó szakaszban Horti pontjai megnyugtatták a magyarokat, az ellenfél egyszer ugyan még feljött három pontra, ám ennél közelebb nem tudott férkőzni. A soproniak jövő szerdán az orosz Orenburgnál vendégeskednek.

A csoport, 8. forduló:
Valencia (spanyol) - UNI SEAT Győr 80-43 (29-7, 23-15, 15-13, 13-8)
a magyar csapat legjobb dobói:
Hollingsworth 13, Simon 10

Az újonc Győr 1/6-os győzelmi mérleggel érkezett az A csoportban éppen fordított mutatóval éllovas Valenciához, amely nem cáfolt rá az előjelekre: a válogatott Honti Kata együttese villámgyorsan faképnél hagyta a győrieket, és a 29-7-re megnyert nyitónegyeddel voltaképpen eldöntötte a mérkőzést. A második negyedben is maradt a házigazdák nyomasztó fölénye, akik a nagyszünetben már 30 ponttal vezettek (52-22).

Térfélcsere után Füzy Ákos együttese főként Hollingsworth révén próbált faragni az utcahossznyi hátrányból, ám a különbség továbbra is 30 pont felett maradt, mint ahogy az utolsó játékrészre sem maradtak izgalmak. A spanyoloknál Honti Kata három pontig jutott.

A győriek jövő csütörtökön a lengyel Gdyniánál vendégeskednek.