Vágólapra másolva!
Az elmúlt évszázad legjobb magyar férfi kézilabdázójának választott Kovács Péter lett a Békéscsaba női csapatának vezetőedzője. A klub honlapján jelezte, hogy Kovács megbízatása a 2011/2012-es szezon végéig szól. A szakember a rossz szereplés miatt lemondott Bohus Bea helyét veszi át.

Az együttes az eddigi hat forduló alatt csupán egyetlen pontot szerzett, és a tréner bemutatkozása sem tűnik egyszerűnek: az eddig százszázalékos, listavezető Győr otthonában szerepel majd pénteken a Budapest Bank-Békéscsaba

"Azért döntöttünk így, mert nagy bajba kerültünk, és egy nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberre szerettük volna bízni az edzői munkát" - indokolta a döntést Szabó Károly klubelnök a Beol.hu portálon. "Bohus Bea tavaly nehéz helyzetben vette át a munkát és vezette sikerre a csapatot, amiért köszönetet mondunk neki. Pályaedzőként a szakmai stáb tagja marad."

"Egy ilyen megkeresés mindig váratlan, a csabaiak az elmúlt napokban vették fel velem a kapcsolatot. Figyeltem a lilák őszi eredményeit, és meglepődtem a szekszárdi és a Dunaújváros elleni súlyos vereségeken. Homok került a gépezetbe, szerintem totális önbizalomvesztés, kisebbségi érzés jellemzi a lányokat" - nyilatkozta Kovács Péter, akinek neve korábban felmerült lehetséges szövetségi kapitányként is.

"Az elkövetkezendő két és fél hét nagyon fontos időszak lesz, pénteken rögtön a Győr ellen játszunk. Ott olyan erényeket kellene felmutatni, amelyből erőt nyerhetünk. A kemény, következetes, rendszeres munkában hiszek, szeretném, ha rövid úton egy hullámhosszra kerülhetne az edző és a csapat. Egy jól küzdő, harcos, keményen védekező együttest szeretnék majd a pályán látni, amely minél eredményesebben játszik, és mihamarabb felzárkózik majd" - tett hozzá a korábban a Dunaferr és a román Oltchim Valcea női, valamint a Szeged férficsapatánál, illetve a török szövetség szakmai igazgatójaként dolgozó szakember.