Vágólapra másolva!
A várakozásnak megfelelően fölényes, tizenhat gólos győzelmet aratott szombaton  a magyar nőivízilabda-válogatott Szlovákia ellen, így Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában elsőként végezve, százszázalékos mérleggel biztosította helyét a januári, hollandiai Eb-n.

Eredmény, Eb-selejtező:
Magyarország - Szlovákia 23-7 (6-2, 8-1, 5-0, 4-4)
a magyar góldobók:
Poszkoli Rita 4, Csabai Dóra 4, Dombrádi Fruzsina 4, Polák Zsófia 3, Miklós Dóra 3, Menczinger Kata 2, Farkas Kata 2, Dalmády Petra 1

A négyesben - amelynek a német és a francia nemzeti együttes tagja még - a Kőér utcai párbaj tagjai kezdtek egymás ellen januárban, és az idegenbeli, amúgy Zsolnán játszott meccs 33-5-ös magyar sikere már kellőképpen érzékeltette az erőviszonyokat.

Azt a luxust is megengedhette a szövetségi kapitány, Merész András, hogy miközben ő alapcsapatával a kanadaiak meghívására az észak-amerikaiakkal edzőtáborozik a tengerentúlon, aközben - egyik segítője, Németh Zsolt irányításával - az egészen fiatal korosztály válogatottjai álljanak ki a szlovákokkal szemben.

A nyári világbajnokságon is szerepeltek közül összesen három játékos maradt a szombati keretben, a kapus Gangl Edina mellett Menczinger Kata és Poszkoli Rita, s még egy rutinos pólós került be a társaságba Tomaskovics Eszter személyében, akinek rendbe jött makacs vállsérülése, rajtuk kívül seregnyi fiatal kapott játéklehetőséget.

A találkozót az északi szomszédok kezdték ugyan jobban, merthogy a hazai nyitógólt követően 2-1-re átvették a vezetést, ám ezzel el is lőtték a puskaporukat, ezután hosszú ideig csupa magyar találat következett.

A lelkes ifjoncok 13-2-ig le sem álltak a gólok gyarapításával, hogy aztán újult erővel megint és megint bevegyék a vendégek kapuját. A szlovákok csupán a befejező negyedben tudtak valamelyest szépíteni az eredményen.

Forrás: MTI/Beliczay László

Magyarország mind a hat mérkőzését megnyerve, tökéletes mérleggel végzett a kvartett élén, s készülhet a Merész-gárda immár Eindhovenre, ahol az Európa-bajnokság első öt helyének egyikén kell végeznie ahhoz, hogy kiharcolja a tavaszi olimpiai selejtezőn való indulás jogát.

Londonba ugyanis a kontinensviadalt követően még külön kvótaszerző tornán helytállva tud csak kijutni a válogatott.

A férfi vízilabda ob I szombati játéknapján:
Groupama-Honvéd - Debrecen Fujitsu 8-5 (2-3, 1-0, 1-0, 4-2)
legjobb góldobók:
Salamon 3, illetve Varga T. 2

Kaposvári VK - FTC-Fisher Klíma 3-12 (0-4, 1-2, 0-4, 2-2)
legjobb góldobók:
Bognár, Balogh, Bereczki 1-1, illetve Czigány, Paján 4-4

OSC - TEVA-Vasas-Uniqa 4-20 (0-3, 3-4, 1-4, 0-9)
legjobb góldobók:
Benczur 2, illetve Boskovic, Vámos, Brguljan, Fazekas 3-3

PVSK-Fűszért - Bodrogi Bau Szentesi CS and K Szentesi VK 12-7 (3-3, 2-2, 3-1, 4-1)
legjobb góldobók
: O'Regan 4, illetve Weszelovszky 4

BVSC-Zugló - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 9-10 (3-3, 3-4, 2-2, 1-1)
legjobb góldobók:
Borsós 3, illetve Pásztor, Nyéki, Hangay, Kis G. 2-2