Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) sztárjai is részvétüket fejezték ki a szerdán repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt jaroszlavli hokisok hozzátartozóinak, családtagjainak. A lezuhant gépen több volt NHL-játékos is utazott. A nemzetközi szövetség elnöke a sportág legsötétebb napjának nevezte szeptember hetedikét.
Lezuhant egy orosz hokicsapat gépe, negyvennégyen meghaltak


Alekszandr Ovecskin (Washington Capitals), a világ egyik legjobbja annyit írt: valósággal sokkolta a hír, és kívánja, hogy az elhunytak nyugodjanak békében.

Logan Couture (San Jose Sharks), aki az egyik legjobb újonc volt az előző idényben, utalt arra, hogy a nyár folyamán három, depresszióval kezelt NHL-es hokis is életét vesztette: "Szívszaggató nyár ez a hokinak. Lélekben és gondolatban azokkal vagyok, akik érintettek ezekben a szörnyűségekben."

Bobby Ryan (Anaheim Ducks) hasonló bejegyzést tett: "Túl sok hokis távozott az idén. Nem akarom elhinni, hogy ilyeneket kell írnom."

Magnus Päärjävi, az Edmonton Oilers fiatal svéd csatára úgy érzi, mostantól kezdve szomorúan, nem nagy kedvvel megy majd hokizni.

Nate Thompson (Tampa Bay Lightning) tragikus veszteségről ír: "A teljes csapat a fedélzeten volt. Gondolatban és lélekben az elhunytak családtagjaival és barátaival vagyunk."

Az orosz Lokomotiv Jaroszlavl jégkorongcsapatát szállító repülőgép szerdán, felszállás közben zuhant le a Moszkvától mintegy 250 kilométerre északra fekvő Jaroszlavl közelében. A gépen negyvenöten - harminchét utas és nyolcfőnyi személyzet - tartózkodtak, a jelentések szerint két ember élte túl a katasztrófát, egyikük a személyzet tartozott, a másikuk a Lokomotiv egy játékosa, Alekszander Galimov.

Forrás: AFP
További képekért kattintson a fotóra!

Tretyak bízik benne, hogy a hoki nem hal meg Jaroszlavlban

A sportág legsötétebb napjának nevezte 2011. szeptember 7-ét René Fasel, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) elnöke az orosz Lokomotiv Jaroszlavl csapatát ért szerdai repülőgép-szerencsétlenség miatt.

"Ez egy szörnyű tragédia a teljes hokitársadalom számára, amelyben több ország is szorosan érintett" - mondta Fasel az orosz nyílt bajnokság (KHL) és az orosz szövetség vezetőivel folytatott beszélgetés során, és mindenkit az IIHF teljes együttérzéséről biztosított.

Az elnök kiemelte, hogy a légi közlekedés alapvetően fontos a profi hokicsapatok számára, és az ilyen tragikus balesetek egészen mostanáig elkerülték a sportágat.

"Ez a sportág történelmének legsötétebb napja. Ez nem csak Oroszország tragédiája, a Lokomotiv keretében és a szakmai stábban összesen tíz ország képviseltette magát" - emelte ki Fasel, aki eredeti programja alapján csütörtökön utazott volna Oroszországba. Az út nem marad el, ragaszkodik hozzá, mert - mint mondta -, személyesen kíván osztozni a gyászban az orosz jégkorong- és sportvezetőkkel.

Vlagyiszlav Tretyak, olimpiai és világbajnok kapus, az orosz szövetség elnöke bízik benne, hogy a mostani szörnyű csapás után a hoki nem hal meg Jaroszlavlban, és azok miatt folytatják a sportot, akik most a gépen ültek - idézte szavait az IIHF honlapja.