Vágólapra másolva!
A szerb Crvena zvezda felett aratott pénteki 10-4-es győzelem után szombaton is nyert, méghozzá az orosz Sturm ellen egy góllal a Szeged férfivízilabda-csapata, így vasárnapi zárómeccsétől függetlenül már feljutott a 16 csapatos főtáblára a Bajnokok Ligájában. A Vasasnak vasárnap teheti biztossá a főtáblás részvételét, miután Zágrábban kikapott a hazai Mladosttól 10-6-ra.

Az Euroliga örökébe lépett BL szegedi selejtezőcsoportjában érdemi kérdésnek már csak az maradt, hogy a csongrádiak, avagy a Varga Dénessel felálló horvát Primorje Rijeka végez-e az első helyen a négyesben. A választ a két együttes vasárnapi csatája adja majd meg.

Férfi Bajnokok Ligája-selejtező, D csoport, 2. játéknap:
Szeged-Beton VE - Sturm 2002 (orosz) 14-13 (5-4, 6-3, 1-2, 2-4)
a magyar csapat góldobói: Kiss 4, Somogyi, Hegedűs, Török 2-2, Bálint, Kunac, Molnár, Juhász 1-1

Az Újszegedi sportuszoda háromszáz nézője gólparádét, kilenc találatot láthatott az első negyedben úgy, hogy rendre a hazaiak vezettek, az oroszok meg rendre egyenlítettek.

A következő nyolc perc is kilenc gólt hozott, de már jobb eloszlásban (6-3), így a félidőre 11-7-re elhúzott a Szeged, és bár a Sturm nem adta fel, a finisbe 14-10-es vezetés mellett érkeztek a hazaiak. A hajrá azonban a vendégeknek sikerült jobban, olyannyira, hogy a végére az előny minimálisra apadt, még jó, hogy legalább az az egy gól a dudaszóig megmaradt. S ami még lényegesebb: a 14-13-as győzelemmel a Szeged már két játéknap után főtáblás.

A csoport másik szombati mérkőzésén:
Primorje Rijeka (horvát) - Crvena zvezda (szerb) 12-6 (4-1, 3-1, 2-1, 3-3)

Az olasz Savona pénteki 13-9-es legyűrése után szombaton vereséget szenvedett a Vasas, amelyet a BL zágrábi selejtezőcsoportjában a hazai Mladost Zagreb győzött le négy góllal.

Férfi Bajnokok Ligája-selejtező, F csoport (Zágráb), 2. játéknap:
Mladost Zagreb (horvát) - TEVA-Vasas-UNIQA 10-6 (2-1, 2-0, 4-4, 2-1)

A beszámolók szerint a magyar bajnokságban legutóbb ezüstérmes angyalföldiek a félidőre háromgólos hátrányba kerültek, és bár a különbséget a harmadik játékrészben sikerült eltüntetniük, a horvát csapat megint elhúzott, s végül biztosan nyert. A Vasas góljait a háromszor is eredményes Kiss Gergely, a duplázó Katonás Gergő és Vámos Márton lőtte.

A négyesből az első kettő csatlakozhat a 16 csapatos főtábla mezőnyéhez, s erre a magyar együttesnek minden esélye megmaradt, hiszen a kvartett leggyengébbje, a görög Panathinaikosz vár rá vasárnap 11 órától, míg az ezt követő mérkőzésen a Savonának mindenképpen le kéne győznie a Mladostot, hogy egy esetleges hármas körbeverés kedvezzen neki.