Vágólapra másolva!
Magabiztosan, 13 góllal nyert a Szolnok férfivízilabda-csapata a LEN-kupa örökébe lépett Eurokupa első selejtezőkörében az isztambuli Heybeliada ellen az olaszországi Bogliascóban.

Eredmény, C csoport:
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - Heybeliada (török) 16-3 (4-0, 4-0, 3-1, 5-2)

Az ötcsapatos csoportból négy együttes lép tovább a következő körbe.

Mohi Zoltán, a nemzetközi kupában két és fél évtized után újra szereplő szolnokiak klubelnöke elmondta: az immár az olimpiai bajnok centert, Kis Gábort is a soraiban tudó csapat igen motiváltan játszott, és nagyon simán győzött. A találkozó legeredményesebb pólósa a szintén új szerzemény Nyéki Balázs, illetve Pásztor Mátyás voltak három-három góllal.

korábban, A csoport, Tbiliszi:
Groupama-Honvéd - Szankt-Petyerszburg (orosz) 20-2 (5-0, 4-1, 6-0, 5-1)

Pénteken mindkét magyar Eurokupa-résztvevő két-két mérkőzést játszik: a Honvéd előbb délelőtt 9 órától a házigazda grúz Tbiliszivel, majd 15 órától a francia Olympique Nice-szel csap össze, míg a Szolnok 11.45-től a német Würzburggal, 17-től pedig a vendéglátó, olasz Bogliascóval mérkőzik meg.

A Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, pénteken a Szeged Beton és a TEVA-Vasas-UNIQUA csapatai is vízbe szállnak. A szegediek a D csoportban a szerb Crvena Zvezdával találkoznak hazai környezetben 17 órakor, az F csoportban szereplő angyalföldiek pedig 20.30-kor Zágrábban csapnak össze az olasz Savonával.