Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnézést kért a magyar férfivízilabda-válogatottól, amiért a sanghaji vb-negyedik helyért adott oklevélen hondurasiként tüntették fel a magyar játékosokat.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Martin György csütörtökön e-mailben tiltakozott a FINA vezetőinél a baki miatt, amelyre a nemzetközi szövetségtől megérkezett a válasz.

"Elnézést kértek, de az ügyvezető igazgató megpróbálta a FINA felelősségét a szervezőbizottságra hárítani" - nyilatkozta Martin György az RTL Klub kereskedelmi televíziós csatornának. "De ez szerintem nem jelent semmit, mert a FINA elnöke, főtitkára és a szervezőbizottság elnöke is aláírta ezt az ostoba oklevelet."

Forrás: www.vlv.hu

Kiss Gergely az [origo]-nak korábban azt mondta, ő már Sanghajban észrevette, hogy Hungary (azaz Magyarország) helyett Honduras szerepel a világbajnoki negyedik helyért adott oklevélen, és mérgében egyből széttépte a dokumentumot.

A FINA ígéretet tett, hogy postázni fogja az új oklevelet, amely már pontosan lesz kitöltve. "Diplomáciai baki volt a részükről, és szerintem nem is érdekli őket, hogy mit gondolunk" - reagált a hírre a háromszoros olimpiai bajnok Kiss. "A bocsánatkérést elfogadom, az oklevelet majd megnézem, és elrakom a többi közé emlékbe. Nem tartok haragot."