Vágólapra másolva!
Július 15-i határidőig beadta nevezését a Szeged nőikosárlabda-csapata, a szövetség pedig elfogadta, így az együttes indulhat az NB I-ben. A Délmagyarország szerint már csak az a kérdés, a klubvezetés vállalja-e a szereplést.

"A szövetség feltételeinek eleget tett Szeged női együttese, amely megkapta az indulási jogot, így már csak a csapat vezetőin múlik, elvállalják-e az A csoportos szereplést a következő szezonra vonatkozóan" - nyilatkozta a Délmagyarországnak Sterbenz Tamás, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára.

Domokos Mihály ügyvezető a lapnak azt mondta, jelenleg is azon dolgoznak, hogy stabil pénzügyi hátérrel kezdhessék meg a szezont, de hogy ez az élvonalhoz vagy a másodosztályhoz lesz elég, csak a jövő héten dől el.

Az együttes a Mediteam Zrt. kiválásával jelenleg új névadó szponzort keres, de a csapatépítés terén sem áll túl jól, hiszen a már távozó Laczi Edit, Rasheed Rita, Olena Zserzserunova, Marina Szazonenko, Iva Roglic ötös után a Diósgyőrbe igazoló Farkasinszki Orsolyára, illetve a Győrt választó Laklóth Annára sem számíthat a szakvezetés.

"Természetesen erőszakkal senkit sem akarunk a csapatnál tartani, így aki elvágyódik, az másik csapatba igazolhat. A felkészülés hétfőn veszi kezdetét, fiatal, magyar játékosok alkotta kerettel. Ez az irányvonal lesz az, amely a szegedi női kosárlabdázást a jövőben jellemzi" - mondta Domokos Mihály.