Vágólapra másolva!
Négy játékost igazolt az új idényre az Alcoa FKC nőikézilabda-csapata, amely a kétéves váci kitérő után hazatérő Vaszari Virág mellett egy évre kölcsönvette Lokomotiva Zagreb 22 éves jobbszélsőjét, Ana Niksicet, illetve megszerezte a Podravka 26 éves montenegrói válogatott balátlövőjét, Szandra Niksevicset, valamint a Rijeka 23 éves jobbátlövőjét, Ana Maruscecet.

"Nagyon izgatottan várom a munka kezdetét és az idényt, hiszen ez az első nemzetközi tapasztalatom, eddigi pályafutásom során kizárólag horvát csapatokban játszottam" - nyilatkozta Ana Maruscec. A 187 cm magas jobbátlövő korábban a Lokomotiva Zagrebben játszott, a legutóbbi évadban a Zamet Rijeka játékosa volt.

"Igyekeztem informálódni, tudom, hogy tavaly az ötödik helyen végzett a csapat a világ egyik legerősebb bajnokságában, és nemzetközi kupainduló. Különösen tetszik, hogy nagyon fiatal az együttes, és kifejezetten gyors kézilabdát játszik. Természetesen az a célom, hogy a csapat hasznos tagjává, egyik erősségévé váljak, akiben az edzők és a társak a legélésebb helyzetekben is bízhatnak majd" - mondta a játékos, aki kétéves szerződést írt alá.

Sandra Nikcevic Podgoricában ismerkedett meg a kézilabdával, de az elmúlt öt idényt Horvátországban töltötte: előbb négy évet Pulában, majd a legutóbbit a bajnok Podravka Vegeta csapatában.

"Székesfehérvárra igazolásomkor fontos szempont volt számomra a magyar kézilabda jó híre. Az egyik legerősebb ligában is bizonyítani szeretnék, és új csapatommal a lehető legjobb helyezés elérésére fogunk törekedni. A célunk a fejlődés kell, hogy legyen, azaz, hogy egy-két hellyel javítsunk a tavalyi helyezésünkön" - nyilatkozta a szintén 187 cm magas balátlövő, aki stabil tagja a világbajnokságra kijutott montenegrói válogatottnak.

A 22 éves jobbszélső, Ana Niksic az első évben kölcsönjátékosként szerepel majd az Alcoa FKC-ben, de az idény végével a klubnak opciója van a végleges szerződtetésére.

"Az elmúlt három évadban a Lokomotiva Zagreb csapatában játszottam. Számomra is különleges élmény és értékes tapasztalat lesz, hogy először kézilabdázhatok más ország bajnokságában. Már nagyon várom az edzéseket és a mérkőzéseket! Magammal szemben az elvárásom az, hogy az edzőim elvárásának meg tudjak felelni. Székesfehérvárt már egy nap alatt megszerettem" - mondta a horvát utánpótlás-válogatott játékos, aki idén meghívót kapott a felnőtt nemzeti csapatba is.

Vaszari Virág régi-új kedvencnek számít Fehérváron, hiszen ő már tagja volt a 2005-ös EHF-kupa-győztes csapatnak is, az elmúlt két szezont azonban Vácon töltötte.

"Nagy örömmel térek vissza ahhoz a klubhoz, ahol korábban nagyon szépet hét idényt töltöttem. Két éve úgy éreztem, hogy eljött a váltás ideje, ezért igazoltam Vácra; ugyanakkor jó érzéssel tölt el, hogy újra számítanak rám Fehérváron, ahol szeretnék újra olyan sikereket átélni, amilyenekben korábban is részem volt. Jelenleg a rehabilitációmra koncentrálok, hogy a lehető leghamarabb a csapat hasznos tagjává válhassak."

A tavalyi keretből öten távoztak: Vincze Melinda (Érd), Azari Fruzsina (Veszprém), Olha Vascsuk (Rosztov), illetve Ana Amorim és Dancs Nóra.

Az Alcoa FKC 2011/2012-es kerete:
Kapusok: Cziráky Fanni, Szikora Melinda, Trimmel Brigitta
Balszélsők: Gazdag Kitti, Németh Nóra, Turcsányi Krisztina, Vaszari Virág;
Jobbszélsők: Lelkes Noémi, Ana Niksic
Beállósok: Horváth Bernadett, Rádl Tímea
Irányítók: Bízik Boglárka, Tilinger Tamara
Átlövők: Becséri Kitti, Kuhinkó Vivien, Ana Maruscec, Németh Kriszta, Sandra Nikcevic, , Kristina Triscsuk, Zsigmond Vivien
Vezetőedző: Mihály Attila
Másodedző: Siti Bea
Kapusedző: Sugár Tímea
Gyúró: Bíró László