Vágólapra másolva!
Kemény Dénes szövetségi kaőitány elégedetlen volt a játékvezetéssel az Egyesült Államok elleni vb-negyeddöntőn, amelyet háromgólos hátrányból felállva, 9-8-ra nyert meg a pólóválogatott.

"Éppenséggel 2-5-nél nem éreztem jól magam, szerencsére ez még nagyon az elején volt. Összességében szenvedtünk, magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Végül is magunkat és jó néhány bírói ítéletet is sikerült legyőznünk" - nyilatkozta az MTI-nek Kemény, a Nemzeti Sportnak pedig még határozottabb kritikát fogalmazott meg "Azt mondtam a srácoknak, ezúttal végre korrekt bíráskodás lesz. Nos, becsaptam őket. Nem szabályváltoztatásokra, hanem embercserékre volna szükség."

A szövetségi kapitány a Montenegró elleni nyitómeccs után is megjegyezte, hogy szerinte "furcsa stílusban" bíráskodtak a játékvezetők, akik akkor tizenkétszer állítottak ki magyar játékost, hétszer pedig montenegróit. A mostani meccsesn meccsen Magyarország nyolc, az Egyesült Államok pedig hét emberelőnyt kapott, illetve egy-egy ötméterest ítéltek a csapatok javára.

Varga Dénes úgy véli, hogy a vb-arany megszerzéséhez jobb teljesítményt kell nyújtani. "Általában nehéz az amerikaiak ellen játszani, most is az volt. A lényeg, hogy megvan az elődöntő, de sokat kell még javulnunk."