Vágólapra másolva!
A Dunántúli Napló információja szerint megegyezett négy korábbi játékosával a Pécs nőikosárlabda-csapata, így úgy tűnik, elhárult egy komoly akadály és az együttes mégis indulhat a jövő évi Euroliga-sorozatban.

"Graziane de Jesus Coelho, Emilija Podrug, Jela Vidacic és Turóczi Nikolett ügyében is megállapodás született" - mondta a Dunántúli Naplónak a Pécs 2010 nőikosárlabda-csapatát működtető kft. ötvenszázalékos tulajdonosa, Iványi Dalma.

A négy korábbi játékossal, illetve ügynökeikkel azért kellett sürgősen megegyezni, mert ügyük már a honi, illetve a nemzetközi szövetség elé került, s akadályozta volna a Pécs 2010 indulását az Euroligában.

"Turóczit teljes egészében kifizettük, a többiek esetében pedig megtörténtek a megállapodásnak megfelelő utalások" - arról, hogy pontosan kinek mekkora összeget utaltak, a lap nem kapott pontos információt.

Iványi Dalma megerősítette, a szükséges papírokat, igazolásokat már továbbították a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez. Remélhetőleg ezzel elhárul az akadály az Euroliga-részvétel, valamint az igazolások elől.

A pécsieknek szerdáig kellett bemutatniuk a nemzetközi szerepléshez a banki garanciákat a magyar szövetségnél (MKOSZ), Sterbenz Tamás, a szövetség főtitkára azt mondta korábban, az MKOSZ-nek a héten le kell adnia a szükséges papírokat az európai szövetségnél.