Vágólapra másolva!
Majdnem csúnya vége lett egy nagy ütközésnek a jégkorong-világbajnokságon játszott Kanada-Svájc mérkőzésen, a svájci Simon Moser ugyanis a kispadon elájult, de a gyors segítség miatt nem lett nagyobb baja.

Mosert a második harmad közepén egy kapuralövés után gázolta el Dion Phaneuf, de a svájci hokis még az ütközés után le tudott korcsolyázni a kispadra, ott lett rosszul, előbb nem kapott levegőt, majd fennakadtak a szemei.

A kispadon ülők szerencsére gyorsan kiszúrták, hogy baj van, és megakadályozták, hogy az eszméletét vesztő Moser lenyelje a nyelvét. A 22 éves játékost az öltözőbe vitték, ahol ellenőrizték, hogy nem szenvedett-e fejsérülést, és miután a rögtönzött teszt negatív lett, Moser visszamehetett a jégre, a harmadik harmadban összesen bő négy percet játszott.


"Az ember nem akar a másiknak sérülést okozni, de ha lehetőséget látok az ütközésre, nem fogom kihagyni" - mondta Phaneuf a meccs után. "Az ütközések fontos szerepet töltenek be a játékomban, mindenki ismer, hogy ilyen vagyok, de remélem, minden rendben van a sráccal."

Ken Hitchcock, a kanadai válogatott szövetségi kapitánya a meccs után elismerte, hogy megijedt az esetnél, és csodálattal adózott Moser előtt, aki az eset után még visszatért. Kanada hosszabbításban nyerte a meccset 4-3-ra.