Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott tagjainak nevében Pálinger Katalin csapatkapitány arra kéri Mocsai Lajost, a férfiválogatott szövetségi kapitányát, nevezze meg azokat, akik korábban arra kérték, hogy vállalja el Mátéfi Eszter helyett a női nemzeti csapat irányítását.

A válogatott és a Győri ETO kapusa levelében leírta, hogy döbbenten értesültek arról, hogy a keret néhány tagja megkereste Mocsai Lajost, a felvetést indokolatlannak és érthetetlennek, az eljárás módját megengedhetetlennek tartják. Pálinger kiemelte, hogy az ominózus játékosok sem vele, sem a keret többi tagjával nem egyeztettek előtte.

"A helyzet feloldásában csak te segíthetsz, azzal, ha megnevezed, ki vagy kik környékeztek meg téged az ajánlatukkal. A helyzet gyors és teljes tisztázása a játékosok és Mátéfi Eszter szövetségi kapitány, a női válogatott, így az egész sportág érdeke. Ezért ismételten és tisztelettel kérünk, oszd meg a nyilvánossággal és velünk, kik voltak azok, akik arra kértek, vedd át a nőiválogatott irányítását, mi pedig a név, illetve nevek ismeretében levonhatjuk a szükséges konzekvenciákat" - áll a Mocsai Lajosnak címzett levélben.

Mocsai Lajos hétfőn délelőtt - vagyis a női válogatott levele előtt - egy sajtótájékoztatón még úgy foglalt állást, hogy neveket ne várjanak tőle, mert egyetlen tanítványát sem árulja el.

Csütörtökön látott napvilágot a Kezi.hu internetes szaklapon, hogy Mocsait a női válogatott néhány játékosa megkereste: Mátéfi Eszter helyett irányítsa ő az együttest. Mocsai az MTI-nek jelezte, szó sincs arról, hogy átvenné a sorsdöntő világbajnoki selejtező előtt álló női válogatott irányítását, ráadásul a megkeresés még decemberben, a csalódást keltő Eb után történt, és több okból is lehetetlen a kérés teljesítése: egyrészt a férfiválogatottra júniusban két Eb-selejtező vár, másrészt az MKB Veszprémre is fontos feladat vár.

A Mátéfi Eszter vezette együttes június 5-én Balingenben, 11-én pedig Győrben vb-selejtezőt játszik a német együttessel. A párharc győztese kijut a decemberi, brazíliai olimpiai kvalifikációs vb-re, a vesztes pedig elbúcsúzhat a 2012-es londoni ötkarikás álmaitól.